Kommer Dolgopolov?

Sverige möter Ukraina i Davis Cup grupp 1 Europa/Afrika fredag och lördag. Som bekant är inte deras bäste spelare Alexandr Dolgopolov, rankad 34, uttagen. 
Den stora frågan är om han dyker upp till spel ändå? Fram till lottningen på torsdag kan det vara ett frågetecken... 

Vi skall försöka se om vi kan reda ut begreppen och se om vi kan se ett mönster hur han har tänkt, spelat de senaste åren.... Han är anmäld till säsongens första grusturnering i Equador, Quito ATP 250 nästa vecka. Spelade där 2017 (förlust omgående). Innan dess låg Buenos Aires denna vecka och Dolgopolov var på plats 2016. 2014 var det grus igen denna vecka i Vina del Mar. 
Efter den veckan har han 2017, 2016 och 2014, spelat på grus i Sydamerika under februari månad innan hard och Masters i USA i mars. 
 Vi får gå tillbaka till 2013 för att hitta Dolgopolov spela Davis Cup första helgen i februari. Då mot Slovakien på hemmaplan. Vinst med 3-2. Dolgopolov vann sina två singlar men förlorade dubbeln tillsammans med Stakhovsky.

Frågan är om han dyker upp imorgon då träningen kör igång inför helgens Davis Cup? Kanske kan affischeringen inför matchen ge oss en fingervisning, där han är med. 

Ser vi till övriga det uttagna ukrainska laget så är Stakhovskys form under januari tveksam. Nuvarande ranking 113. 
Uttåg omgående i Challenger i Playford Australien, kvalet till Australian Open samt förra veckan i Rennes mot Ymer Sr. 
Undantaget var Challenger i tyska Koblenz i mitten av månaden där det blev en semifinalplats. Tysken Moraing blev för svår. 
Hans uppträdande mot Elias var ju även det högst tveksamt då han i avgörande set vägrade spela utan argumenterade med huvuddomaren istället. Ett beteende han senare bad om ursäkt för på twitter.
Davis Cupspelet har sedan debuten 2006 gett honom 25 vinster av 40 i singel vilket gör 32-åringen till Ukrainas mest segerrike i landets historia vad gäller Davis Cup. Dubbelresultatet ger 12 vinster och 10 förluster. 

Illya Marchenko, 31 år och ranking 212, har inte spelat någon professionell tennis sedan i oktober i fjor. 
Han har spelat Davis Cup sedan 2008. Facit 14 vinster på 23 försök i singel och en vinst vid hans enda framträdande i dubbeln (2015 mot Litauen). 

En annan ukrainare, Artem Smirnov, 30 år på fredag med ranking 505, spelade i helgen final i Future i Egypten. Underlag hard utomhus. 
Tre vinster på nio singlar och 1 vinst i dubbel av 3 är hans facit. 

Denys Molchanov, 31 år med ranking 595 i singel och 122 i dubbeln, har 3 vinster på 7 försök i singel och 6/7 i dubbeln. 
Han har inte setts spela sedan i november i fjor. 

17-årige Oleksil Krutykhi är ny i Ukrainas landslag. Han har ingen ranking och har aldrig tidigare varit uttagen.  

Vi kommet se om vi kan få någon fingervisning om Dolgopolov syns till i eller runt Megaron Tennus Club i Dnipro. 

Frågan är om Sverige kan få revansch på Ukraina i helgen. Två tidigare kamper, 2013 och 2014, har slutat med förlust. Mycket avgör om Dolgopolov kommer till spel eller inte. 

Svenskarna åker till Dnipro idag måndag och gör första träningspasset imorgon. 

Vi återkommer...







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0