Fyra femtedelar klara

Svenska DC-bloggen har redan skrivit om att Elias Ymer, Markus Eriksson och Robert Lindstedt är tillgängliga och sugna på att representera Sverige i Davis Cup mot Colombia 1-2 februari på bortaplan i Bogotá. Fighten som avgör vilket av länderna som kvalificerar sig till den första Davis Cup finalvecka i Madrid i november.

Nu har även yngre broder Ymer, Mikael, meddelat sitt intresse att spela denna match. Via sin agentur meddelar han att han ser fram emot att representera Sverige igen. Han är medveten om att det kommer bli svårt dels med match på bortaplan och dels att den spelas på hög höjd. Tilltron till det egna laget är även den stor. 

Vi ställer oss frågan och tar oss friheten att spekulerar i vem den femte spelaren som förbundskapten Johan Hedsberg kan komma att ta ut. Vi satsar på att det bör finnas ett singelalternativ till. 
Det är svårt att veta vad Christian Lindell står. Han blir intressant genom att han är en utpräglad gruspelare och dessutom är vannatt spela i Sydamerika. Kanske får Mridha en ny chans efter succén mot Schweiz eller vem kan det bli?

Vilka kommer då att spela för Colombia? Vi har ställt frågor tiop förbundskapten Pablo Gonzalez utan svar. Än. 
Dubbelparet, världens just nu näst bästa, Cabal/Farah bör vara självklara. Om det passar in i deras upplägg efter Australian Open. 
Singelalternativ sett till årets matcher bör då bli någon ur femlingen Galan (3-1 i DC-facit i år), Gonzalez (2-0). Rodriguez (1-0), Mejia (0-1) eller veteranen Giraldo (0-2). 

Vad vi med all säkerhet vet är att den Svenska DC-bloggen kommer att återkomma i ämnet. Som alltid. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0