Ymer föll omgående

Elias Ymers äventyr i kvalet till årets fjärde och sista Grand Slam, US Open i New York, hann knappt inledas innan det var över. Förlust mot argentinaren Carlos Berlocq, ranking 160, med 6-7(2), 6-3, 3-6 på tre timmar. 

Ymer Sr, 126, omgående tapp till 0-3. Vann endast 2 poäng så långt. Vändning sedan, Elias vinner tolv poäng och tappar bara fem. 3-3. 
Svensken bryter sedan fram till 5-4. Har tre separata setbollar i egen serve. Argentinaren räddar samtliga och bryter. Setet till tiebreak. Ymer tappar omgående båda sina två första servar. Berlocq upp till 0-4 innan svensken snyggar till det men setet borta. 57 minuter tog det. 
Rivstart i andra. Svensken upp till 3-0. Elias håller undan och ett avgörande set väntar. 
Fyra break på det första sex gemen, 3-3. Svenskt tapp till 3-5. Argentinaren servar sedan hem setet. Elias Ymer föll. 
US Open blev bara en dröm 2018. 

Det pratas om att Elias har en ny tränare. Det är chilenaren Fernando Gonzalez. Han var rankad på plats fem, i januari 2007, som bäst. Avslutade karriären gjorde han för drygt sex år sedan. Han tog elva titlar på 22 finaler. Flest var det på grus: åtta stycken. 
Han har inte någon känd erfarenhet som tränare sedan tidigare. 

Även Robert Lindstedt, i par med amerikanen Ram, förlorade. Detta i ATP250 i Winston-Salem och kvarten mot Salisbury/Skupski med 6-3, 4-6, 9-11. 
Härnäst väntar US Open för Lindstedt. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0