Veckan innan

På tisdag presenterar förbundskapten Johan Hedsberg truppen om fem spelare till Davis Cupmötet mot Schweiz i Biel 14-16 september. Nyfiket undrar vi hur det gått för de aktuella svenska och schweiziska spelarna som spelat under veckan. 

Markus Eriksson spelade kvalfinal på gruset i italienska Como och deras Challenger. Föll där mot toppseedade Brown i två raka. 

André Göransson spelade dubbel i veckan, tillsammans med Zeballos i Mallorca, även här Challenger. Förlust omgående i första rundan. 

Fred Simonsson var i Italien, Piombino för Futurespel på hard. Semifinal i singel och finalplats i dubbel blev resultatet. Han fortsätter på samma nivå och land även kommande vecka, dock byte av underlag till grus. 

Christian Lindell är redan på plats i Schweiz. Dock är han säkerligen inte aktuell för spel om knappt två veckor. DC-matchen spelas som bekant på hard inomhus. Lindell spelar bara på grus utomhus. Så även denna veckan i Neuchâtel och Future. En kvartsfinal blev det. Väl där hade han ledning med 5-2 i avgörande set mot fransosen Martineau men föll i tiebreak. 

Dragos Nicolae Madaras valde Future i Rumänien och på grus denna veckan. Resultatet blev en semifinalplats, i både singel och dubbel. 

Inget spel för bröderna Ymer i veckan. Dock ser vi båda två i veckan som kommer i Chicago för spel på hard och nivå Challenger. Mikael är toppseedad i kvalet och Elias går direkt in i huvudturneringen. 

Ett par av Schweiz potentiella spelare inför landskampen bortsett från Federer (framme i åttondelen) och Wawrinka (uttåg i tredje rundan) som är på plats i US Open, USA, har rört på sig i veckan. 
Laaksonen förlorade precis som Ymer Sr omgående i kvalet till US Open. 

Margaroli spelade dubbel på gruset på Mallorca. Gick till semifinal. 

Huesler kvalade idag på hard i franska Cassis, Challenger. Det blev förlust omgående. 


Det blir en mycket intressant uttagning om knappt två dagar. Senast klockan 16 på tisdag är det dags. Svenska DC-bloggen är som alltid på tårna och rapporterar om vilka spelare vi får se. 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0