Lindstedt och Siljeström förlorade omgående

Robert Lindstedt i par med hemmaspelaren Rajeev Ram var ett nummer för litet mot sextondeseedade Inglot/Skugor i första omgången i US Open i New York, USA. Siffrorna skrevs till 4-6, 6-7(9). 

Paren följdes åt fram till 4-5 och serve för Robert. Efter en backhandkross från Skugors racket, otagbar, ser vi 15-40, två setbollar. En räddad innan Lindstedt & Co spelar aggressivt på nästa duell. Robert skär dock ett gyllene läge bred med sin backhand. Setet över på 39 minuter. 
I andra set är det svensk-amerikanska paret nära vid 4-4 och 0-30 i Skugors serve men 4-5. Setet senare till tiebreak. 
Efter ett minibreak och två stabila servar av Lindstedt står det 5-2. Tapp dock efter efter dubbelfel av Ram till 5 lika. Setboll eller matchboll är nu frågan. Upplagd forehand för Inglot på den men djupt i nät. Setboll för Lindstedt/Ram. Miss på den men ny setboll efter en rak forehand av Robert. Svensken till serve. Tyvärr dubbelfel, 7-7. Matchbilden vänder. En lång forehand från svenskens racket ger första matchbollen, 8-7. Två tappade servar alltså. Skugor gör då dubbelfel, 8-8. Retur från Lindstedt i nät ger matchboll nummer två. Smash av svensken vid nät på nästa duell ger 9-9. Dubbelfel igen sedan, denna gång av Ram. Matchboll nummer tre. 9-10. Inglot till serve. Retur av Ram från Skugor mycket snyggt placerar med en volley längs nätet och turneringen är över för Robert med partner. 

För bara en vecka sedan möttes paren i Winston-Salem där det oxå matchen avgjordes i två set. Dock med helt annorlunda utgång, vinst för Lindstedt & Co. 


Det blev även förlust för Andreas Siljeström i par med mexikanen Hach Verdugo. Det svensk-mexikanska paret som kom in sent i turneringen efter en rad avhopp hade imte mycket att sätta emot mot sjundessedade Kubot/Melo som vann med 3-6, 6-7(2). 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0