Sverige möter Ukraina

Sverige möter Ukraina i första omgången grupp 1 Europa/Afrika i Davis Cup 2018, datumen är 2-4 februari.

Matchen kommer spelas på bortaplan. 

Spelort, underlag och bolltyp skall meddelas senast 60 dagar innan match med andra ord i början av december. 

Ukraina är rankade på plats 28, Sverige 32. 
Länderna möttes i april 2014 i Baltiska Hallen i Malmö. Sverige föll med 1-4. Vinst endast i dubbeln där Robert Lindstedt/Johan Brunström där paret vann över Sergei Bubka/Denys Molchanov med 10-8 i avgörande set. 
Vi minns även att Isak Arvidsson insjuknade och ersattes av Brunström i första singeln. Han pressade Sergiy Stakhovsky till fem set, föll där med 11-13. 
Övrigt i singel såg vi Markus Eriksson förlora i tre raka mot Artem Smirnov. 

Ländernas första möte var året innan, april 2013, i Dnipropetrovsk på hard. Ukraina vann med 2-3. För Sverige spelade Arvidsson och Eriksson singlar och dubbeln Lindstedt/Brunström. Vinster blev deg för Eriksson mot Molchanov (3-1 i set) i andra singeln och i dubbeln mot samme Molchanov/Stakhovsky (3-2). 
Dolgopolov vann över Isaksson (0-3) och Eriksson (1-3) och Stakhovsky över Arvidsson i femte/avgörande med 0-3. 

I helgen som gick blev det vinst för Ukraina med 5-0 mot Israel på bortaplan, utomhus på hard. I singlarna spelade Alexandr Dolgopolov, rankad 52 med DC-facit i singel 7 vinster på 10 försök, och Illya Marchenko, 287 med 14 vinster på 23 singlar. I dubbeln spelade Molchanov/Stakhovsky. 

Ser vi till val av underlag väljer Ukraina oftast hard. Elva hemmamatcher de senaste tio åren, samtliga på hard. Alla utan en inomhus. 

Vinnaren mellan Ukraina och Sverige får möta Portugal. Vid svensk seger möter vi portugiserna på hemmaplan 6-8 april. 
Förlorar Sverige mot Ukraina får Sverige vänta till hösten för nästa match. 
Vinner Ukraina mot Portugal möter Sverige just Portugal 14-16 september. 
Om Portugal vinner över Ukraina får Sverige vänta att se vilket land om när vi skall spela. Då står det mellan Tjeckien (på bortaplan), Sydafrika (bortaplan) eller Israel (hemmaplan)/Rumänien (hemmaplan) och datumen är antingen 14-16 september eller 19-21 oktober alt 26-28 oktober. 
Men allt detta återkommer vi givetvis till. 



Kommentarer
Postat av: Tomas

Nu är vi tillbaka i Grupp 1 som är svår. Mitt tips: Ukraina borta=förlust, Portugal borta=förlust eller Portugal hemma=vinst, Om förlust mot Portugal, Israel hemma=vinst eller Rumänien hemma=vinst eller SydAfrika borta=förlust.

Svar: Intressanta ingångar. Låt oss se vinst över Ukraina och Portugal sedan play-off....
svenskadaviscup.blogg.se

2017-09-20 @ 17:43:11
Postat av: Mats N

Men vänta nu... Sverige går väl bakåt i lottningsträdet vid en förväntad förlust mot Ukraina? Och möter inte samma lag igen så det lutar väl åt en play off match i Sydafrika framåt hösten för att bli kvar i grupp 1. Portugal slår Ukraina. Sydafrika slår varken Israel eller Rumänien eller Tjeckien...

I sammanhanget blir jag inte klok på tennisförbundets kommunikation. Ett budskap och meddelande per gång är en dygd. Varför släpper man en vag och onyanserad nyhet om sponsorsamarbetet med Elite idag när DC-lottningen kommer?

Och varför inte lite mer om DC-lottningen generellt och även om Fed Cup? Det är tennisens VM och en generation kan inte denna Cup då Sverige inte synts i de fina salongerna på ett par år...

Svar: Intressanta ingångar. Vi får se....
svenskadaviscup.blogg.se

2017-09-20 @ 18:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0