Stabil inledning av Elias

Elias Ymer vann komfortabelt med 3-0 i set (6-2, 6-3, 6-3) mot Tverijonas efter stabilt spel. En timma och 34 minuter tog det. 


Matchen inleds med ett break fram till 2-0 med en rak backhand mitt på sidlinjen. Det är Ymer Sr som styr spelet, det är inledningsvis han som dikterar villkoren. Speciellt i egen serve där han är hur lugn som helst.
Vid 5-2 och 15-30 gör Ymer två stabila returer på litauens fötterr, båda seglar långt ut. Setet till Sverige.

Ymer Sr inleder även andra set fint. Bryter på tredje breakbollen med en läcker forehandkross till 2-0. 
Tverijonas vill inte ge upp. Efter ett svenskt dubbelfel skaffar han sig två brrakbollar. På den andra då Elias lägger bollen bred är gemet tappat, 2-1. Elias opponerar sig mot att motståndaren mest springer fram och tillbaka innan ens han fått iväg serven. 
Spelarna följs åt. Vid 3-2 skaffar sig Ymer en breakboll efter en snygg forehandkross. Tyvärr lägger svensken returen i nät. 
Just nu 4-3. 
Litauen går fram till 30-0 i egen serve. Sedan höjer Ymer spelet. Vinner åtta raka poäng. En bred backhand avgör setet på 35 minuter. 

Tredje set inleds med break omgående när Ymer smashfintar vid nät, lägger undan bollen med en snygg forehand till 1-0. 
I nästa serve för Tverijonas går Ymer från 30-30 till 3-0. Speciellt på breakbollen bygger han upp poängen grandiost som han avslutar med en snygg in-side-out. 
Ymer tappar ett av sina break när han misslyckas med en undanläggning vid nät, 3-1. Spelarna följs åt till 4-2.
Ymer lägger en stoppboll till 30-30 vid 5-3. Men kommer inte närmare där, 5-4. Egen serve sedan. Trots 15-30 vänder han med fint spel och avslutar med en snygg och lugn forehandkross på sidlinjen till 6-3. 

1-0 till Sverige. 

Det duggade lite oroande vid matchstart men det försvann snabbt. Cirka 800 personer trivs på Båstad Tennisstadion. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0