Ymer Jr ordnar 2-0

Ymer Jr vinner med 3-2 i set mot Grigelis. Vi skriver siffrorna 2-6, 7-5, 6-0, 0-6, 6-1 efter drygt tre timmar.  

Sverige har nu 2-0 i landskampen. 

Ymer hade det svårt inledningsvis på centercourten i Båstad mot den litauiska ettan Grigelis i landskampens andra match. 
Förlorade första set med 2-6 på 30 minuter. 
Han har tappat sin serve inte mindre än tre gånger. Det märks lång väg på kroppsspråk och blick att inte formen finns där. 
Från ställning 2-2 till setförlust vann Ymer fem poäng. 

Mikael tappar sedan sin serve omgående. Han bryter tillbaka och har sedan breakboll till 3-1. Solen lyser, Mikael spelar som bäst då verkar det som. 
Han missuppfattar studsen på Grigelis andraserve och gemet senare till Litauen, 2-2. 
Ymer ser återigen skakig ut. Hamnar i svårigheter vid 30-40, breakboll emot. Räddar den med en rak forehand. Ny breakboll följer. På den får Ymer ramträff, 2-3. 
Mikael bryter tillbaka igen omgående. 3-3 efter en rad enkla misstag från lithauen. Setets första sex gem är fyra break. 

Svenskt trångmål igen. Problem med breakboll emot igen efter en rak forehand från Grigelis racket. Solen lyser igen över centercourten och Ymer steppar upp och spelar bätte o bättre. Räddar den och går fram till 4-3. 
Ny serve för Ymer vid 4-4. Underläge med 0-40, räddar samtliga. Minns mest den andra breakbollen när Ymer Jr med en dubbelfattad backhand slicar in den diagonalt med nätet, Grigelis hinner inte med. Ymer Jr är nästan uppe hos lagkamraterna på läktaren när slaget görs. Svensken räddar två breakbollar till och går fram till 5-4.
Spelarnas håller sina servar fram till 6-5 och Grigelis tur. Ymer börjar då mest slicea sina slag. Via en nästan perfekt stoppboll(!) på förstaserven ger det två setbollar, 40-15. På den lägger Grigelis en forehand lång. 7-5 till Sverige på drygt en timma.

Tredje set är ren uppvisning från Ymer. Vinner det med 6-0. Vinner 26 av 38 poäng. Grigelis tar ett medical timeout vid 3-0. Det verkar vara baksida vänster lår som spökar. 

I fjärde vänder det igen. Grigelis vaknar till liv, spelar som pånyttfödd o och får in, vinner, det mesta. 0-6 på trettio minuter. 

Femte och avgörande set väntar. Där vänder det igen. Ymer dubblbryter fram till 4-0. På breakbollen händer något märkligt. Grigelis går ner i spagat när han försöker rädda poängen som läggs ut i korridoren. På den poängen får han kramp. Teamets doktor kommer in omgående på plan och tar hand om, hjälper, sin landsman. Detta är emot reglerna. Hjälp av läkare får endast ske i sidbyten. Grigelis får då skänka bort ett gem, till 5-0, för att kunna fortsätta. 
I nästa servegem är han på benen igen. Räddar två matchbollar och går fram till 5-1. Ymer till serve. En räddad breakboll innan han genom en andraserve på linjen som motståndaren lägger i nät skaffar sig sin tredje matchboll. En rak backhand som seglar ut bred ger segern till Sverige. 

Vinden tilltog från tredje set och blev ett gissel för båda spelarna. Där av de stora siffrorna efter det. Det blev en kamp att bemästra vindbyarna nere på Båstad centercourt.
Det var roligt att se att samarbetet mellan förbundskapten Hedsberg och Ymer Jr funkar som innan när de kamperade ihop under fyra år. 

Imorgon klockan 13 är det dags dubbeln. Den stora frågan är om förbundskapten Hedsberg behåller originaluppsättningen Brunström/Eriksson eller byter till Ymer x två? 
Frågan för Lithauen är om Grigelis håller för att spela imorgon med tanke på hur han såg ut i femte set mot Ymer Jr? 
En timme innan matchstart imorgon vet vi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0