Ymer Sr mästare i Frankrike

Elias Ymer vann titeln i franska Mouilleron-le-Captifs Challengerturnering. 
Detta efter vinst i finalen över tysken Yannick Maden med 7-5, 6-4 på drygt 1,5 timma.

Inledningen av matchen blev inte vad Ymer önskade. En diagonal backhand som seglar ut bred ger tysken matchens första breakboll, 30-40. En passiv Elias får returen på fötterna, bollen djupt i nät. 0-1. 
I nästa gem hämtar Ymer upp underläge 30-0 till 30-40, breakboll. En sluggerfest på nästa poäng. En forehand från Madens racket landar på baslinjens yttersida. Den ställer Elias som lägger poängen i nät. En bred retur på den och gemet till tysken. 0-2. 
I det sjätte gemet, vid 2-3, går Ymer från 40-15 till breakboll. Han tar inte till vara på den. Ymer blir istället feg i poängen. En enkel forehand seglar ut lång. Gemet sedan till tysken. 2-4. 
Trubbel sedan för svensken. Breakboll emot. Precis bred av tysken ger lika. Gemboll följer. Ymer på nät. En reflex ger en snygg smash och 3-4. Ännu en sluggerfest följer. Ymer avslutar poängen när tysken lägger en sliced backhand i nät. 15-40, två breakbollar.
Från mitt i plan gör Ymer en in-side-out.  Tysken är chanslös. Breaket är där. 4-4.  
Det är en ynnest att se Ymer Sr just nu. Han spelar så likt hans tränare Robin Söderling. Vi får se en sluggerfest. Svensken håller fram till 6-5. Tysken har 30-0 i egen serve. Ymer Sr vill annat. Via en forehand i korridoren ger det 30-40, med andra ord en setboll. Maden lägger Ymers retor långt ut efter ramträff. Första set till svensken på 56 minuter. 

Ymer Sr fortsätter i andra set i samma anda. Självförtroendet är på topp. Han trivs på banan. Ett blankt första servegem följs upp av att Elias vänder 15-0 i tysk serve, via en misslyckad stoppboll, till 15-40, två breakbollar. En stillastående Maden gör att bollen seglar långt ut. 2-0. Enkel serve till 3-0. 
Ymer har sedan 15-30 i Madens serve. Han reder ut det. Får fram 3-1. 
Vid svensk serve, ställningen 4-2, kommer det bli många viktiga poäng. Ymer spelar bra i början av gemet. Han har 30-15 och 40-30. Duell följer. Elias dundrar på hårdare och hårdare. Huvuddomaren dömmer ut en poäng. Breakboll. Ymer fortsätter att dundra på. Bollen till slut i nät. 
Istället för svenskt 5-2 står det 4-3. Håller sedan till 4 lika. Ett ess ger svenskt 5-4. 
Ymer höjer sig igen. Han går nu för titeln. En rak stenhård backhand från Ymer och Maden är borta. 15-40, två matchbollar.
Duell följer. Tre raka svenska backhand innan han lägger en forehand. Tysk forehand på det som stannar i korridoren. 
Ymer skriker ut sin lycka. Fjärde Challengertiteln är i hamn. 

Den Svenska DC-bloggen lyfter på hatten och gratulerar Elias och coach Söderling till titeln! 

Elias har sedan tidigare tre Challengertitlar. Samtliga på grus, samtluga utomhus, samtliga i Italien. 2015 i Caltanisetta, 2016 i Barletta och i Cordenons i augusti i år. 
I och med dagens titel ger det 100 nya rankingpoäng. I fjor spelade inte Ymer någonting i november. Han kommer landa runt plats nummer 145 när den nya rankingen presenteras imorgon.
Hans bästa ranking i karriären är 118 från maj i fjor. 

Tanken var att Ymer Sr skulle fortsätta nästa vecka till Indien och Pune för än mer spel på Challengertouren men han har hoppat av detta efter denna veckans succé i Frankrike. 
Han är nu anmäld till den sista veckan på Challengertouren för 2017, även det i Indien och staden Bangalore. Start om en vecka. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0