Semi nästa för Elias

Ymer Sr är i semifinal i franska Mouilleron-le-Captif efter en rafflande strid och vinst över fransosen Lestienne med 6-3, 4-6, 6-3 på dryga två timmar. 

Övertag och första set till Sverige via tre break mot ett på 39 minuter. Tidigt break i andra som aldrig kunde repareras. Två räddade set- och breakbollar vid 3-5 var förgäves. Setet borta på 40 minuter. 
I avgörande set ser vi vem som mest av allt vill vinna. Ymer bryter omgående och har två breakbollar till 4-0. Tapp i intensitet där och mycket snabbt är det 3-3. Notera även att Sverigeettan hade två ytterligare breakbollar till 4-2. Sex missade breakbollar av sju så långt i setet. 
Ymer går fram till 4-3. Tre svenska breakbollar vid 0-40 sedan till svenskt 5-3. Ännu en missad innan det avgörande momentumet kommer. Fransosen har ett upplagt läge från mitt i banan men lägger en forehand bred. 
Som så många gånger spänner sig servaren, Ymer, som kan serva hem setet och matchen. Ymer vänder underläge 0-40 och ytterligare två till matchboll via en bred serveretur. Fransosen lägger en forehand mitt på baslinjen och den möjligheten är borta. 
Via en distinkt rak backhand, där Lestienne är borta, ser vi den andra matchbollen. 
Ymer är aggressiv och offensiv på den, kommer fram på nät och fransmannen lägger bollen i nät. Elias knyter näven och vrålar ut sin glädje. 

Det är ren och skär njutning att se Elias spela tennis just nu. Tränaren Robin Söderling har fått ordningen på hans spel. 
En krydda i deras samarbete är när Ymer Sr vågar sig på Söderlings paradslag, in-side-out’n. 

Imorgon, vid tre-/fyratiden väntar fransmannen Gleb Sakharov, rankad 165.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0