Mikael Ymer föll i svängig match

Det tog stopp för Mikael Ymer, efter tre kvalvinster och en match i huvudturneringen, i Challlengern i amerikanska Champaign. Hemmasonen Tommy Paul rankad på plats 157 vann med 4-6, 6-3, 6-7(0) efter  2,5 timma. 

Vi fick inte mindre än femton(!) servegenombrott i matchen. 8 stycken på 15 möjligheter för Ymer och 7 på 18 för Paul. 
Ymer vann även fler bollar totalt sett, 112 mot 109. 

I första set ser vi inte mindre än sju break på tio gem. 
Ymer börjar starkast. Brytare blankt fram till 1-0. Tappar det försprånget omgående. 
Har sedan tre breakbollar i det femte gemet, men amerikanen kan på den fjärde gembollen lägga en forehand precis på sidlinjen till 2-3. Ymer i svårigheter sedan. När svensken kommer fram med en allt för klen andraserve kan Paul svinga till bollen med forehand. Ymer för racketen på bollen men den far ut lång, 2-4. Ymer svarar med aggressivt spel. Bryter tillbaka till 3-4 när amerikanen lägger en forehand mycket bred. 
Två räddade breakbollar i nästa gem. Men på den tredje lägger Ymer en dubbelfattad backhand med full kraft långt ut. 3-5.
Paul kan nu serva hem första set. Två amerikanska ramträffar ger istället 15-40, 2 svenska breakbollar. En blockad lång forehand ger 4-5. Hopp för Ymer och egen serve. 
Tre tappade svenska servegem hittils. 
Via ett dubbelfel och en läcker amerikansk passering har vi 0-40, 3 setbollar. På den första hinner inte Ymer med i förflyttningen. Hans forehand fastnar i nätet. 48 minuter tog det. 
40% förstaservar in för Paul jämfört med Ymers 59 så här långt.

Andra set inleds på samma sätt som första. Ymer bryter omgående. Håller dock serven fram till 2-0. Dock tappar han sedan med ett dubbelfel i nästa servegem till 2-2. 
Tempot går ner en aning. Båda spelarna ser lite loja, trötta ut. 
Femte gemet blir avgörande för setet. Ymer radar upp chanser. På femte breakbollen kommer möjligheten. När han springer in en forehand cross från mittplan bryter han fram till 3-2. Ymer Jr vrålar ut sin lycka. 
Ymer bryter sedan amerikanens serve fram till setvinst. 
Ett avgörande set får avgöra. 
Var sitt tapp tidigt i setet. Ymer tappar sin serve igen när motståndaren gräver upp en forehand mitt i plan och passerar en chanslös svensk. 2-3. Men Ymer kommer tillbaka. Bryter omgående till 3-3. 
Spelarna följs åt till tiebreak. Väl där är Ymer en slagen man. Vinner inte en enda poäng. En lång backhand gör slut på matchen.
 
Tre poäng för kvalvinst och sju till för avancemang bör förflytta Ymer den yngre från plats 442 till runt 415 vid nästa ranking.


Även dubbelspecialisten Andreas Siljeström har spelat på Challengertouren i veckan, i italienska Brescia tillsamms med Sverigebekantingen Grigelis från Litauen. Tyvärr blev det förlust omgående mot andraseedade Margaroli/Weissborn i två raka set. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0