Ymer Sr utslagen

Elias Ymer ville idag ha revansch för lillebroder Mikael och hans finalförlust mot Reilly Opelka i Wimbledon (junior) 2015. Platsen nu var i franska Aix-En-Provence, Challenger, på grus. 


Så blev det inte. Ymer förlorade i två tiebreak med 6-7(3), 6-7(8) efter knappt 1,5 timma. 

Ett tätt första set utan breakboll ledde till tiebreak. Ymer hamnar i underläge omgående fram till 2-4 och sidbyte. 
Han reducerade med en passering när amerikanen rusade fram på nät, 3-4. Närmare kom inte Ymer, Opelka vann tre raka poäng som avslutades med en djup backhand i nät trots upplagt läge för svensken. 40 minuter tog det. 

I andra set bryter Ymer amerikanens serve när denne gör dubbelfel, 2-1. 
Tyvärr tappar Ymer sin serve och dessutom blankt i det åttonde gemet fram till 4-4. I nästa svenska servegem, vid 4-5, är Ymer tvingad att hålla sin serve. Han hamnar i problem när han lägger en enkel forehand lång, till 30-40, matchboll för Opelka. Han räddar den med ett ess. Gemet till Ymer, avslutar med en passering. 

Även andra set går till tiebreak. Ymer Sr skaffar sig ett litet övertag som leder till 6-4, två setbollar. Egen serve. Duell följer och Elias på nät och passeras. Ett ess sedan från amerikanens racket ger 6-6.
Duell som avslutas med att Ymer lägger poängen i nät ger matchens andra matchboll, 6-7. 
Stoppboll av amerikanen på den som Ymer hinner upp och Opelka är borta. 7-7. En lång duell följer som Ymer från bakplan gör en stoppboll på, den misslyckas. Ny matchboll, 7-8. Dubbelfel på den av Opelka, 8-8. Ymer försöker sig på ytterligare en stoppboll som misslyckas. Fjärde matchbollen, 8-9. 
Ymer väljer att lägga bollarna sedan på Opelka forehand. Han klarar av att returnera de första två, möts av stenhårda kross. Tredje gången lägger Ymer bollen lång, matchen är förlorad.
Ymer slår i ren aggression sönder sitt racket och lämnar banan snabbt.

I fjol inkasserade Ymer 40 poäng i samma turnering efter en fin semifinalplats. I och med årets uttåg redan i andra omgången tappar han 30 poäng och cirka 20 placeringar, till runt 230, när nya listan presenteras på måndag. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0