Äntligen Future i Sverige

Med start imorgon, då kvalet inleds, är det dags för årets första Future i Sverige. Det röda gruset i Karlskrona är värd. 


Ser vi till våra svenska hopp in i huvudturneringen är Christian Lindell det största. Vinst i förra veckan i Italien följde han igår upp med att förlora en mycket tät kvartsfinal, på Sicilien, i skiljeset mot fransosen Bensoussan. Matchen pågick i nästan fyra timmar. 

Förutom Lindell (rankad 372) ser vi även Markus Eriksson (504), Isak Arvidsson (656), Dragos Nicolae Madaras (666), Fred Simonsson (685), Jonathan Mridha (813), Daniel Appelgren (952) och Milos Sekulic (1040) är direktkvalificerierade till huvudlottningen, som består av 32 spelare. Toppseedad är Polmans (193).

Till det har Sverige 22 spelare anmälda till kvalet, av totalt 26. Ser vi på lottningsträdet kommer Sverige få minst fem stycken av dessa klara för huvudturneringen som inleds på måndag. 

Elias Ymer är anmäld tilli både Challenger Aix-En-Provence nästa vecka och Bordeaux veckan efter det.
Sedan väntar kvalet till årets andra Grand Slam, Roland Garros i Paris.

Även yngre broder Ymer, Mikael, spelar i Aix-En-Provence veckan som kommer. Han inleder i kvalet imorgon lördag. 


I dubbelturneringen (250) i turkiska Istanbul föll Johan Brunström i par med Reid i skiljeset mot toppseedade Monroe/Sitak 2-6, 7-6(3), 8-10. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0