Ymer Sr åter i kvartsfinal

Förra gången Elias Ymer var i en kvartsfinal på Challengertouren var i januari i Dallas, USA. Idag hände det igen, i slovenska Poprad Tatry. 

Motståndaren i den andra rundan
var hemmaspelaren Molcan, rankad 547, och Ymer vann med 6-2, 1-6, 7-6(3) på drygt två timmar. 

Center Courtens bana var mycket torr, det dammade mycket vid bollnedslagen och virvlade kraftigt runt flertal gånger under matchen. Vi såg inte heller att banan vattnades någon gång. 
Vi reagerade oxå på att Elias tog en medical timeout redan efter två spelade gem (1-1 i första set). Det såg ut som om nacken alt ryggen fick behandling. Turligt nog såg vi inte på bilderna som kablades ut att Elias hämnades för någon åkomma under matchen. 

Efter att ha vunnit ett set var enkelt, relativt sätt, blev avgörande setet mycket mer tätt och spänt. 
I tredje set får vi se sex break, tre åt var sitt håll. Vi fick se bryt till 1-2, Ymer bryter tillbaka omgående efter ett dubbelfel till 2-2. Åter bryt till 2-3, Ymer åter till 4 lika. Tapp efter en backhand djupt i nät till 4-5. 
Hemmaspelaren har då möjlighet att serva hem matchen. Ymer vill annat i kombination med nervositet från Molcan. En slarvigt bred backhand ger 15-40, två breakbollar. På den andra lägger slovaken en enkel forehand lång. 
Ymer sedan till serve. Spelarna följs åt fram till 40-40. På den bollen som följer lägger Ymer en stoppboll som Molcan hinner upp. Läget är öppet men han placerar den bred. En bredd forehand efter det ger 6-5. 
Svensken har sedan 0-30, två bollar från match. Räddar situationen och får fram ett tiebreak. 
Elias tar här kommandot direkt. 
Minibryter fram till 2-0 efter en backhand i nät. Håller upp till 4-1. Efter en stenhård rak  forehandretur från Ymers racket är slovaken borta och vi har 5-2. 
Molcan räddar första matchbollen fran till 6-3. En välplacerad forehand som dimper ner strax innanför baslinjen ställer slovaken. Han lägger en forehand diagonalt bred. Matchen är över. 

Imorgon i kvartsfinal väntar tysken Stebe, rankad 215. Tidpunkt klockan 14. 


Vi kan även med glädje konstatera att Fred Simonsson och Isak Arvidsson spelar fin dubbel tillsammans, i samma turnering som Elias. Först vinst över Roelofse/Rungkat med 6-1, 7-5 och i dagens kvartsfinal över toppseedade Elgin/Molchanov där svenskarna vände till seger med 4-6, 7-5, 10-6. 
Imorgon väntar fjärdeseedade Kowalczyk/Mies i semifinal. 


Comebacken för Andreas Siljeström, på gräset i Ilkey tillsammans med amerikanen Sandgren gick tyvärr inte lika bra. Förlust omgående mot britterna Klein/Salisbury med 4-6, 6/7(4). 


Markus Eriksson fortsätter att vinna. Han är framme i kvartsfinal efter två tresetsvinster i Futureturnering i polska Gdynia. 
Hemmaspelare rankad 871 först följdes upp idag med vinst över argentinare på plats 1020. Kvart på fredag, midsommarafton, mot Poljak, ranking 732.  


Kommentarer
Postat av: Tomas

Sitter just och tittar på Elias mot Stebe, ser inte bra ut efter 2-6 i första, kom igen Elias!! Bra att du nämner Eriksson i Polen, han är verkligen på gång nu. Intressant är ju också att André Göransson är i kvarten i sin första tävling efter avslutat college. Kan man våga hoppas på en final mellan Eriksson o Göransson ? En annan sak: Arrangörerna för Båstad Challenger får ett dilemma när de ska dela ut de 4 WC:n. I mina ögon har jag väldigt svårt att välja bort någon av Eriksson, Lindell, Söderlund och bröderna Ymer, vad tycker du ?

Svar: Det gick inte idag heller å passera kvarten för Elias. Över ett år sedan han spelade semi senast....
Ja, kul med både Eriksson & Göransson i Polen.
Challengern i Båstad blir intressant. Tycker att arrangören skall gå efter årsrankingen. Övriga kan få WC till kvalet.
svenskadaviscup.blogg.se

2017-06-22 @ 15:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0