Markus i semi

Markus Eriksson är i semifinal i Challengern i tjeckiska Prostejov. Detta efter vinst över 88-rankade Radu Albot med två gånger 7-5 på knappa två timmar. 


Vi kunde lätt känna igen Herr Eriksson från Göteborg, kepsen satt bak-å-fram och fokusering fanns där från första poäng. 

Frågan var om han skulle vinna sin sjätte match på fem dagar (tre kvalvinster och två i huvudturneringen, så här långt). Ett set har förlorats påväg fram till dagens kvartsfinal. 

Eriksson inleder med stabilt bollande och bra träff. I det tredje gemet kommer första breakbollen för svensken när Albot gör ett dubbelfel, 30-40. En duell följer som avslutas med en ramträff, 2-1. 
Precis som i gårdagens match kunde inte Eriksson inledningsvis hålla sitt försprång. Han tappar serven omgående, dessutom blankt. En enkel boll i nät på returen ger 2-2. Det här är början till en scenförändring av matchen. Svensken blir mer passiv, Albot tar över mer och mer. Efter breaket fram till 2-1 tappar svensken till 2-5. Eriksson har dock på vägen en breakboll som han inte lyckas förvalta, en in-side-out som precis blir bred. 
Ett tag vinner Albot 14 av sjutton spelade poäng. 
Vid 2-5 håller Eriksson sin serve. Nästa servegem skaffar sig Albot sin första setboll när svensken lägger en upplagd forehand från mitt i banan djupt i nät. På setbollen gör Albot dubbelfel. Matchbilden ändras igen.
Eriksson skaffar sig en plus en breakboll i gemet utan att lyckas. En tredje kommer. En duell som slutar med en bra längd av svensken som blir en bred forehand från Albots racket. 4-5. Erikssons längd på slagen vinner mer och mer mark. Detta toppat med en rad in-side-outs. 
Eriksson håller serven till 5 lika. 
Ett långt gem följer, ett gem som avgör setet. Albot tappar 40-15 till 40 lika. Ytterligare tre gembollar tas inte till vara. På Erikssons andra breakboll ser vi ett dubbelfel. Svenskt 6-5 och chans till att serva hem setet. En läcker serve-volley från Markus racket ger två setbollar, 40-15. På den andra kommer returen tillbaka mitt i banan, Eriksson nyttjar det på bästa sätt med en rak forehand. Ingen chans för Albot. Första set till Eriksson på 59 minuter. 

Vid 1-2 i det andra setet tar Albot en medical timeout. Det ser ut som om det är höger arm som behandlas.
I femte gemet skaffar sig Eriksson 0-40, 3 breakbollar, i Albots serve när han gräver upp en forehand och placerar den i backhandkrysset. Eriksson trycker på med en forehandslägga som Albot lägger i nät. Blankt brutet fram till 3-2. Tyvärr, precis som i första set, tappar Markus serven omgående. Ett dubbelfel ger Albot hans andra breakboll i gemet. På den får Eriksson springa från hörn till hörn. Till slut lägger han bollen lång, 3-3. 
Ny chans för svensken direkt i nästa servegem. Breakboll igen när han lobbpasserar över Albot. Överraskande nog slarvar svensken bort möjligheten och även gemet. Speciellt minns vi breakbollen då Eriksson framme vid nät har hela banan öppen men lägger bollen grovt bred. Spelarna följs åt fram till 5 lika. Svensk breakboll dram till 30-40 när Albot lägger en backhand mycket lång. En lös forehand från Eriksson ställer Albot som lägger bollen i nätkanten. 6-5 och svensk serve väntar. Markus servar hem gemet blankt och därmed matchen. Han avslutar med ännu en forehand rak, denna gång mitt på sidlinjen. 

Hittils har Eriksson införskaffat 50 nya poäng i Tjeckien. 5 i kvalet och 45 föf semifinalplatsen. Detta ger i dagsläget en ranking på runt 370, med andra ord en förbättring med cirka 100 platser. Han kommer nästa vecka hamna i paritet med Chistian Lindell.

Imorgon fredag väntar argentinaren Frederico Delbonis, rankad på plats 139. För drygt ett år sedan var 26-åringen från Azul rankad på plats 33. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0