Markus ett nummer för liten

Markus Eriksson föll mot Federico Delbonis med 5-7, 5-7 på 1,5 timma i semifinalen i Prostejov. 


Matchens två set var snarlika. Undantaget var inledningen. I första set bröt Delbonis Erikssons serve omgående. Eriksson bröt omgående tillbaka. 1-1. 
Vid 4-3 kommer en chans, en breakboll för Eriksson. En duell följer, svensken har dålig längd vilket Delbonis utnyttjar förträffligt. En rak forehand där Eriksson är totalt chanslös. 
Spelarna följs åt till 5-5 och serve för svensken. Han tappar från 30-0 till 30-40, brreakboll. Svensken räddar den men en ny kommer. Återigen dålig längd på Erikssons slag gör att han till slut inte hinner med. 
Bollen hamnar djupt i nät. 5-6. Serve till argentinaren för första set. 
Svenskt 0-15 förvandlas till 40-15, två setbollar. Delbonis följer upp serven med en forehand kross. 45 minuter tog det. 

Känslan är att här avgörs matchen. 
Eriksson ser tröttare ut i andra set, det är Delbonis som dirigerar villkoren på banan. Spelarna följs åt fram till 5-5, svensk serve. 
Eriksson försöker gräva fram en forehand som stannar i nät. Detta ger 15-49, två brrakbollar. En räddad innan ytterligare dålig längd som ger ett läge för en in-side-out för Delbonis. Klockren sådan och breaket är där, 5-6. 
Blankt servegem som avslutas med ett ess ger matchvinst till Delbonis. 

En lysande turnering är över. 50 nya rankingpoäng när nya listan publiceras på måndag vilket ger en klättring på cirka 100 platser, till runt 370.


Markus fortsätter nu till Lyon för ännu en Challenger på grus. Imorgon inleds kvalet mot hemmaspelaren Chazal (ranking 375).
Mikael Ymer är med i samma kval, möter Portmann (saknar ranking) från Italien. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0