Lindstedt i tredje omgången

Robert Lindstedt i par med Sam Groth är klar för tredje omgången på gruset på Roland Garros i Paris. Detta efter en meriterande vinst över tredjeseedade bröderna Mike & Bob Bryan med 7-6(4), 6-3 på knappa 1,5 timma. 


I Lindstedts första servegem hamnar får han problem. Underläge med 15-40, 2 breakbollar. Han reder ut det, 2-2. 
Vid 2-3 tar svensken en medical timeout. Han får behandling i ljumsken. 
Amerikanarna är vid tre tillfällen vid 5-6 och ännu en gång svensk serve två bollar från setvinst. Setet går dock till tiebreak. Det svensk-australienska paret är här starkast. Minibryter fram till 3-1. Går upp till 5-2. Tvp amerikanska servar ger 5-4. Setboll följer, 6-4. På den första lägger Bryan poängen lång. Setet hemma på 53 minuter. 

Redan i det fjärde gemet i andra set kommer det avgörande rycket, det sker i Mike Bryans serve. Han hamnar i svårigheter, underläge med 0-40, med andra ord tre breakbollar. Räddar en innan Robban Lindstedt med en klassisk fint då båda bröderna tror på en rak backhand gör en diagonal. 3-1. Lindstedt håller sedan till 4-1 och Groth blankt till 5-2.
Vid 5-3 kan Lindstedt serva hem bataljen. Han gör så, på den andra lägger Bob servereturen i nät. Vinsten ett faktum. 

Nu väntar Verdasco/Zimonjic på söndag. 

Noterbart är att turneringens fyra högst seedade par nu är utslagna.
Lindstedts bästa placering på Roland Garros är två kvartsfinaler år 2011 och 2014. Groths bästa är semifinal 2014. 


Sämre gick det för Johan Brunström, tillsammans med Draganja, i Challlengern i italienska Vicenza. Förlust i andra rundan mot Arevalo/Souza med två x 4-6. Notera att det var 10 bryt i matchen (4 av 7 för Brunström & Co och 6 av 12 för motståndarna). 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0