Erikssons skräll

Markus Eriksson, rankad 476, slog precis in matchbollen mot 50-rankade, toppseedade Martin Klizan i tjeckiska Prostejov. 

Han vann med 6-4, 6-1 på drygt en timma. 

I matchens och Markus första gem hamnar han i trubbel. Breakboll emot, 30-40. Vänder det med en snygg hög forehand kross och följde upp det med en stabil serve. 1-0. 
Första breaket kommer i det sjätte gemet. Markus springer på allt, när Klizan lägger en forehand bred ger det 15-40, två breakbollar. Eriksson tar tillvara på den andra när slovaken lägger en backhand i korridoren. 4-2. 
Lyckan blir kortvarig när svensken omgående tappar sin serve. En rak forehandpassering när Eriksson attackerar ger 4-3. Vid 4 lika vänder Eriksson ett underläge med 15-30 till 5-4. Minns framför allt poängen till 30-30 då svensken hinner upp en stoppboll och avslutar med en snygg undanläggning. 
Ett ess i nästa serve för Klizan ger gemboll. Svensken ger sig inte utan han vänder på steken och genom en forehand som precis seglar ut ger det honom en styck setboll. Ett dubbelfel på den och vi kan skriva hem om setvinst på 45 minuter. 

Klizan ser mer och mer uppgiven ut, gör gester, är allmänt loj och frustrationen är ett faktum. Detta samtidigt som Markus har ett bra tillslag och ett hjärta som aldrig ger sig. 

Ett dubbelfel i det fjärde gemet i andra set ger 3-1. Vid 4-1 och slovensk serve igen svänger det. Två tappade breakbollar vid 15-40, en gemboll som oxå försvinner innan Eriksson via en forehand i nät får till en tredje breakboll. Klizan försöker sig på serve-volley som misslyckas och 5-1. Serve och chans att ta hem matchen. 
Eriksson får springa från hörn till hörn, gör det förtjänstfullt och när en till synes enkel forehand kross från Klizans racket är bred ger det 40-15, två matchbollar. En tappad innan servereturen seglar långt ut. 
Vinsten och skrällen är där. 

Erikssons senaste vinst på Challengernivå, förutom denna veckas två, var i juli i fjor i finska Tampere då det blev två segrar/kvarten. 
Med dagens vinst har han för första gången vunnit mot en spelare rankad topp 100. 

Klizan var för drygt två år sedan (april 2015) rankad 24. Han har fem titlar i karriären, senast på gruset i Hamburg och i Rotterdam på hard, båda i fjor. 

Imorgon torsdag, runt klockan 16, väntar Radu Albot från Moldavien i kvartsfinal. Rankingen här är 88.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0