Elias tappar än mer

Det blir inget mer spel i Lyon för Elias Ymer efter dagens förlust över toppseedade argentinaren Zeballos med 3-6, 6-7(8) på knappa två timmar.


Sydamerikanen inleder starkast. Bryter svensken omgående, går fram till 0-3. Spelarna håller sedan jämna steg. Vid 2-5 har Elias endast vunnit 14 av de hittils spelade 37 poängen. Av dessa endast tre i Zeballos fyra servegem. Svensken servar för att rädda sig kvar i setet. Han hamnar i ett prikärt läge. 0-40/3 breakbollar och då tre setbollar emot. Via en stabil serve, bla två ess vänder han på det och får fram 3-5. Ymer får sedan i nästa gem chansen att bryta tillbaka. Efter en felstuds på baslinjen är argentinaren borta, vilket innebär 15-40, två breakbollar. Han är tyvärr inte nära på någon av dessa. Den andra är direkt svag av Ymer när han returnerar djupt i nät. Serve på mittlinjen följer och Ymer är borta. Det innebär setboll. Returen lång på den och setet till Zeballos på en halv timma.

Vi får sedan se ett andra set där svensken spelar upp sig, setet blir jämt. 
I det sjätte gemet, ställningen 3-2, är Ymer där och nosar på ett break. Han kommer inte åt. På den femte gembollen kan argentinaren avgörs via ett ess, 3-3.
En reaktion från Elias följer. Han hamnar i underläge med 15-40, två breakbollar. Duell följer, Ymer avslutar med en backhand djupt i nät, 3-4. Ännu en reaktion följer, denna gång från argentinaren. Svensken fram till 0-40, tre breakbollar. Ymer hinner upp en stoppboll, lägger bollen snyggt diagonalt förbi Zeballos. Det är kvitterat, 4-4. Svensk serve, Ymer slarvar. Tappar det gemet oxå, denna gång blankt. En lång backhand ger 4-5. 
Zeballos kan nu serva hem matchen. Ymer vill annat. Breakbollar och matchbollar avlöser varandra. Ymer räddar tre matchbollar innan han genom en forehand i nät kan bryta på femte försöker. 
Ymer vänder sedan ett underläge på 0-30 till 6-5. Zeballos håller undan till tiebreak. 
Väl där kan ingen av spelarna hålla sin serve. De sju första poängen är minibreak. Ett ess från Ymers racket trenden och ger honom 5-3, med en serve kvar. Chans alltså till 6-3. Då gör han ett dubbelfel, ett mycket grovt sådant. 
En lång retur från Ymer ger oss, 5-5. Frågan är nu den fjärde matchbollen för Zeballos eller Ymers första setboll.
Det blir matchboll nummer 4. En rak forehand räddar den. En alldeles för kort hög retur från Zeballos ger Ymer smashläge  som han nyttjar på bästa sätt till 7-6, hans första setboll. Hans enda skall det tyvärr vida sig. Han, som det verkar, lägger slarvigt en backhandsretur lång på den andraserve som följer. Vid 8-8 lägger Ymer en backhand i nät, det ger argentinaren sin sjätte matchboll. Ymer ser uppgiven ut när han på den lägger poängen i nät. Ymer är utslagen. 

I och med Elias semifinalplats i Perugia samma vecka förra året som då gav 33 poäng och dagens utträde redan i omgång två, som ger åtta poäng kommer han falla än mer på rankingen, från plats 253 till cirka 280.


Ymer förlorade oxå igår dubbelmatchen tillsammans med hemmasonen Hemery mot Hsieh/Junaid med 4-6, 3-6 på en timma. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0