Serve-stoppboll är Ymers segervapen

Mikael Ymer är klar för semifinal i Båstad Challenger. Detta efter en imponerande seger med ett stort spel, över andraseedade Olivo. som gav segersiffrorna 6-2, 6-4 på 1,5 timma. 


Mikael rivstartade, bröt Olivo två gånger om, 4-1, på 17 minuter. Knappt tio minuter senare var första set i hamn. Avslutar setet med en smash vid nätkanten. 
Andra set blev jämnare. Ymer räddar två breakbollar i sitt första servegem. I femte gemet så skaffar sig Ymer Jr två breakbollar. På den första gör argentinaren ett dubbelfel. Vid 4-2 räddar Olivo två breakbollar och har fortfarande kontakt, 4-3. Då tar han en medical timeout. Svensken till serve, räddar en breakboll och går fram till ledning med 5-3. Reducering till 5-4 innnan det är dags för Ymer att serva för match. Han gär fram till 40-15. Argentinaren räddar den första. 
Svensken avskutae sedan på den andra matchbollen otroligt snygg. Serven följdes upp med en stoppboll. Argentinaren hade inte en chans. 
Publiken på den fullsatta läktaren på bana 2 njöt i kapp med solen. 

Ymer Jrs främsta resultat hittils på Challengertouren är semifinalplatsen i Rome i september i fjor. Förlust då, mot Satral i tre set. 

Nu väntar en annan argentinare, Mayer. Ranking idag 152. För två år sedan var han rankad på plats 21. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0