Låt tennisveckorna börja

Tennisbanorna i är krattade, spelarna på plats. Lördag klockan 10 inleds kvalet till första tennisveckan, Challengern, i Båstad.


16 svenskar är anmälda. Av de 24 som skall göra upp om fyra platserna är åtta seedade, samtliga går in i andra omgången. Två av dessa är svenskar: Andre Göransson (sjua med ranking 826) och Isak Arvidsson (åtta, 839). Toppseedad i kvalet är polacken Majchrzak (270). 


De fyra wildcard in huvudtävlingen är klara. Samtliga till svenskar. Bröderna Ymer fick sina tidigare i veckan och under fredag tillkännagavs att även Markus Eriksson och fjolårets semifinalist i samma tävling: Carl Söderlund fick de sista. 

Sett till årets race bland svenskarna, ranking baserad på 2017 års resultat, och singelrankingen borde Christian Lindell med sin tredjeplats för båda sätten att räkna ranking (bakom Eriksson och Ymer Sr) varit given att ge ett wild card. Detta speciellt med tanke på hans fina grusform under året. Så blev inte fallet. 
Den Svenska DC-bloggen fick tag på Lindell inatt. Han meddelar att istället för planerat spel på Bjärehalvön blir det en annan Challenger för honom: italienska Perugia är det som gäller, start med kval på söndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0