Idel svenska förluster

Det blev ingen svensk seger idag, varken i Swedish Open i Båstad eller i Challengern i polska Poznan. 


Först ut var det Markus Eriksson och kval. Han mötte toppseedade Delbonis, föll med 4-6 x 2. Blåsten och Markus ovana vid spel på Centercourten i kombination med argentinarens obehagliga serve är svenskens egna ord på varför det blev förlust idag. 
Efter att inte tagit möjligheten att bryta motståndaren serve i hans första servegem, en breakboll, tappade han sin serve till 1-2. 
Svensken bröt tillbaka i det sjätte gemet, 3-3. Tyvärr inte bättre än att han blev bruten igen omgående, 3-4. Inget mer i setet, setet borta på 50 minuter.
I andra set tappar Eriksson sitt tredje servegem till 2-3. Spelarna följs åt, väldigt likt första set innebär setförlust och med andra ord matchförlust.
Eriksson fortsätter nu till finska Tampere och deras Challenger som inleds till helgen. 

I samma skånska kval försvann oxå idag Isak Arvidsson. Han var chanslös mot fjärdeseedade fransosen Mathieu. Förlust med två x 2-6 på en timma. 

Första rundan i dubbelturneringen spelade Johan Brunström i par med Andreas Siljeström. Förlust omgående mot tredjeseedade Daniell/Demoliner. Efter en tuff kamp fick det svenska paret ge sig med 1-6, 7-6(10), 8-10. 


Efterspelet efter Mikael Ymers utträde ur huvudturneringen i Båstads första omgång har mest handlat om hans mindre lämpliga beteende, framför allt vid Laaksonens vinst av första set. Diverse hårda ord mot domaren, tjafs med refeeren och sönderslaget racket är det mest fokus på. Sett till matchen föll han med 6-7(5), 5-7 på knappa 2,5 timma. 
Ymer bröt fram till 2-1 men två dubbelfel i gemet gav schweizaren breaket åter, 2-2. Mikael bröt igen till 3-2. Åter till 3-3. Tredje svenska breaket kommer till 5-4. Serve för att ta hem setet. Setboll vid 40-30 men tapp igen till 5-5. Fjärde breaket till 6-5 men bara för att tapp igen, till tiebreak. Laaksonen i överläge här men svensken i kapp till 5-5. Tappad serve sedan och hållen egen serve och setet borta på 1 timma och 20 minuter.
I andra set följs spelarna åt fram till 5 lika. Då tappar Ymer sin serve på gemets första breakboll. Laaksonen håller sedan sin serve fram till matchvinst. 


I Polen kvalificerade sig Jonathan Mhirda till huvudturneringen. Tufft motstånd idag i Pavlasek. Två tidiga break, åt var soitt håll, och sedan ännu ett till 4-5 följdes upp av att bryta tillbaka omgående, 5-5. Inte bättre än att svensken tappade till 5-6. Ett blankt servegem på det stängde setet. 
Pavlasek rusar ifrån till 2-4. Bryter sedan till 2-5 och servar hem matchen efter det. 
5-7, 2-6 skriver vi in i historieböckerna. 


Robert Lindstedt skulle ha spelat dubbel i Newport, USA, på gräs denna veckan. Så blir det inte. Anledningen till detta är oklart. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0