Om det vore match idag...

Som sig bör med drygt ett par veckor till Davis cupmatch, denna gång mot Tunisien på bortaplan 3-5 februari, analyserar Den Svenska DC-bliggen svenskarnas presentationer. Som alltid i början av en säsong är det svåranalyserat.

Bland singelspelarna har Elias Ymer visat upp sig på ATP-nivå. Tråkigt nog har året inte börjat bra. WC förra veckan i Brisbane och stor förlust. Kval sedan till Australian Open och förlust omgående. 

Skadeläget för hans bror är okänt. Tränar gör Mikael men oklart när det är dags från comeback efter senaste höftskadan från oktober i fjor. Han är, tyvärr, inte aktuell för DC-spel mot Tunisien. 

Carl Söderlund har provat lyckan på Future i USA. Första veckan gick han till final. Denna vecka blev det en semifinalplats.
Han är mycket sugen på DC-spel, dock är han inne i en tuff period med collagellaget i Virginia så det är osäkert om han kan/får(!) spela. 
Patrik Rosenholm och Isak Arvidsson började andra veckan på året med Futurespel i Tyskland. Arvidsson gick till kvarten dör han förlorade mot toppsedad, Rosenholm ut i andra rundan. 

Vad gäller dubbelspelarna vill Robert Lindstedt avvakta hur det går i Melbourne med start på måndag. Både Johan Brunström och Andreas Siljeström är pigga på spel i februari.
Tyvärr har samtliga tre dubbelsvenskar börjat tveksamt. 

Tunisien och kaptenen Adel Brahim har i sin tur en klasspelare i Malek Jaziri rankad 56. Bakom honom är det tunnare. I fjor rullade dem på tre andra singelspelare där Anis Ghorbel är den med bäst ranking, 688. 
Jaziri spelade även de två DC-dubblarna under 2016, båda tillsammans med Skander Mansouri. 

Den Svenska DC-bloggen tror att Sverige tar ut Elias Ymer, Isak Arvidsson och Patrik Rosenholm som får slåss om de två singelplaserna och att Brunström/Siljeström tar hand om dubbeln. 

Känslan just nu är att dubbeln är extremt viktig i denna kommande batalj. Jaziri vinner sina två singlar och svenskarna mot Tunisiens två, då står vi där med ett avgörande i dubbeln. Men man kan aldrig veta, framför allt i Davis Cup. 

Nye svenske DC-kaptenen Johan Hedsberg tar ut sitt manskap senast på tisdag 24 januari. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0