Ingen Ymer mot Tunisien

Sveriges nya Davis Cupkapten Johan Hedsberg har tagit ut sitt första landslag, det som skall möta Tunisien i Tunis med start om tio dagar.

Vi ser två debutanter i Patrik Rosenholm (singelranking: 542) och Andreas Siljeström (dubbel 66) tillsammans med Isak Arvidsson (singel 572) och Johan Brunström (dubbel 73). 
Med som sparr/femteman följer Markus Eriksson (singel 452). 

Uttagningen visar att Sverige idag har hela fem stycken bättre rankade tennisspelare än de två uttagna. Orsaken till att Rosenholm och Arvidsson är de uttagna beror på en rad olika omständighet. Dels att dessa båda herrar är de som har spelat internationellt på Future- och/eller Challemgernivå under januari. Dels beror det på att Elias Ymer (singel 158) har inte formen, måste hitta tillbaka, hans lillebror Michael (497) är fortfarande inte redo efter senaste skadan, Christian Lindell (410) är inte aktuell då matchen inte spelas på grus, Carl Söderlund (412) kommer inte ifrån sin skola i USA och Markus Eriksson har inte spelat internationellt i år, än. 

Noterbart är att Rosenholm vid två tidigare tillfällen varit nominerad bland de fyra. Båda gångerna 2013 under Fidde Rosengrens ledning. Båda gångerna valdes han bort till lottningen dagen innan spel. 
Till det har han varit sparr/femteman ett flertal gånger under 2013-2014. 
För Siljeström är det första nomineringen.

Uttagningen visar på ett nytt sätt att leda landslaget. Nu handlar det om att spela ute i Europa och visa att man vill.
Spännande är det även att se att Brunström i par med Siljeström som till vardags spelar på touren får chansen i DC. 


För Tunisien är följande nominerade: Malek Jaziri (singel 56, dubbel 355), Anis Ghorbel (singel 665, dubbel 587), Mohamed Azis Douaz (singel 817, dubbel 781) och debutanten Aziz Oukaa (saknar ranking).

Som synes har Tunisien en överlägsen stjärna i Jaziri. Hans DC-facit är 27/14 K singel och 9/12 i dubbel. Han gick så sent som förra veckan till tredje rundan i Australian Open. 

Nyckeln i matchen är att vinna mot Tunisiens två, vem det än blir, samt att knipa dubbeln på lördagen. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0