Rosenholm föll, avgörande för Arvidsson

Patrik Rosenholm hade som väntat inget att sätte emot Tunisien ett Malek Jaziri. På två timmar mavörerade han ut svensken och vann komfortabelt med 3-6, 3-6, 1-6.

Det inleddes så lovande. Rosenholm bröt tunisiens serve omgående efter en snygg passering när Jaziri kom fram på nät. Tråkigt nog så tappar svensken sin serve omgånde. Han räddar två breakbollar men på den tredje lägger han en backhandslice i nät till 1-1. Ett slag som skulle det visa sig inte alls fungerar idag. Rosenholm kom allt för ofta i tidsnöd när han försökte sig på det slaget. Spelarna följs åt fram till 2 lika och serve för Jaziri. Svensken går upp till 15-40, två breakbollar. Stabila servar räddar båda och ännu en fram till gemboll. En läcker passering från Rosenholms racket ger en ny chans att bryta. Jaziri räddar även den. Han kan sedan med en läcker forehand i krysset vinna gemet fram till 2-3. Vid 3-4 avgörs setet. Rosenholm går upp till 40-15 men tappar försprånget i gemet till breakboll. Svensken räddar den  när tunisien lägger poängen i nät. Gemet väger fram och tillbaka. Båda spelarna blandar och ger. Svensken har två gembollar att avgöra utan att lyckas. Istället på den sjunde breakbollen så lägger Rosenholm bollen i nät när han inte hinner med på returen från Jaziri. Han har nu chansen att serva hem första set, vilket han gör på den andra setbollen då en framrusande Jaziri kan placera bollen i forehandkrysset utan chans för svensken att hinna med. 49 minuter tog setet.

I andra set hamnar svensken i problem i sitt andra servegem. Hans fina serve och en retur i nätet på gembollen ger ett svenskt 2-1. I nästa svenska servegem hamnar han i än större problem när Jaziri går upp till 0-40. Svensken räddar två breakbollar men på den tredje lägger han en backhand bred. Vid 3-4 dyker tre breakbollar upp. Jaziri räddar dock samtliga. Han kan på den tredje gembollen istället vinna gemet, 3-5. I nästa servegem så skakar Jaziri fram en setboll vid 30-40. En backhandslice från svenskens racket som seglar ut lång stänger det setet på 50 minuter.

Energin hos svensken dalar nu, tyvärr. Svensken ser pigg ut inledningsvis. När han i sitt första servegem förlorar den andra breabkollen med en forehand djupt i nät är matchen förlorade. Jaziri vinner tretton raka poäng och går fram till 0-5. Svensken snyggar till siffrorna med ett blankgem men kan sedan inte hålla emot. En lång serveretur avlslutar matchen.

Med det resultatet står det 2 - 2 i matchen. Nu väntar den femte och avgörande kampen mellan Isak Arvidsson (rankad 569) och Dougaz (812). Noterbart är att Arvidsson aldrig vunnit någon levande Davis Cupmatch. Än.

Han har spelat två avgörande femtematcher, båda 2013. Första mot Stakhovsky/Ukraina och sedan mot Slovaken Lacko. Båda förlust med 0-3 i set.
 
 
Notera oxå att Turkiet precis vann över Cypern med 3-1. Detta innbär att vinnaren mellan Dougaz och Arvidsson tar sitt land att möta Turkiet andra helgen i april. För svensk del innebär det bortaplan.
Förloraren får möta Cypern samma helg, även detta på bortaplan.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0