Hjälten Isak Arvidsson vinner

Isak Arvidsson vann med 6-7(7), 6-2, 6-1, 3-6, 6-3 mot Mohamed Aziz Dougaz efter drygt fyra timmars spel. 

Ett tidigt break för Isak Arvidsson ger honom 4-1 mot Dougaz i den femte och avgörande matchen mellan Tunisien och Sverige. Till det skakar han fram två breakbollar vid 15-40, till en ledning med 5-1. Tappar båda. Ett dubbelfel i nästa svenska servegame gör att han istället tappar det, 4-3. Spelarna blandar och ger, det är nervöst på plan. I nästa servegame för Dougaz ser vi två nya svenska breakmöjligheter. Ett tveksamt domslut, då Arvidsson & Co menar att bollen var på baslinjen, gör istället att Dougaz kan stänga det gemet. 
Ett dubbelfel ger sedan 0-30 i Arvidssons serve. Fyra stabila servar räddar gemet, 5-4. I nästa gem skaffar sig Arvidsson setboll efter att från nät lägga undan en backhandvolley. Poängen upprepar sig men denna gång lägger svensken bollen lång. Setet går till tiebreak. Svensken går upp till 3-1. Diskussion på efterföljande poäng. Arvidsson menar att bollen är klart lång, men linjedomaren är tyst. 3-2 istället för 4-1. Spelarna följs åt, Dougaz får första setbollen när han lägger tillbaka bollen i samma hörn som serven, Arvidsson borta. Serven på servelinjrn och i nät, 6 lika. En lugn forehand vid nät ger svensken hans andra setboll. En otagbar serve frön Dougaz racket ger likaläge igen. Upplagt för Arvidsson men långt bred ger setboll för Dougaz. Svensk serve som tyvärr görs om till dubbelfel och setet borta, 7-9. Knappt en timma tog det. Ett set som svider. Två breakbollar till 5-1, två nya till 5-3 och till det två setbollar. 

I andra ser vi en pigg Arvidsson och en nonchalant Dougaz. Svensken vinner de första tio poängen och går fram till 2-0 och 0-30 i Dougaz serve. Han har sedan t å breakbollar till 3-0. Stabilt servande räddar gemet för Dougaz. I nästa gem så får svensken ytterligare två breakchanser. Duell på den som avslutas med lång boll från Dougaz facket ger 4-1. Stabilt svenskt servegem sedan, 5-1. Nonchalansen hos Dougaz är sedan tydlig i de första tre poängen vilket ger 0-40, 3 setbollar. Sedan vill Dougaz igen, fem stabila poäng och 5-2. Svenskt underläge i nästa gem där ett dubbelfel ger två breakbollar för tunisiern. Svensken räddar båda och spelar sig fram till ny setboll. En stillastående Dougaz på den gör att Isak enkelt kan läggen en forehand in. Setet till Sverige med 6-2 och utjämnat. 

Dougaz verkar vara hämmad av sitt högra knä. Vid flera tillfällen har han tagit in läkarhjälp. Svensken behåller lugnet. Bryter fram via ett dubbelfel till 2-1. Nytt bryt till 4-1 efter en enkel Alice som fastnar i nät. Tre svenska setbollar i nästa servegem för Dougaz. Räddad alla dessa bara för lägga en enkel forehand i nät på den fjärde setbollen. 

Tidigt tapp till 0-1 i fjärde. Bröt tillbaka till 2-2. Bara för att tappa till 2-3 och sedan missa tre chanser till fyra lika. Istället nytt break på första setbollen när en framrusande Arvidsson passeras av en rak forehand mitt på baslinjen. 

Avgörande matchen, avgörande set väntar. Det visar sig att den med mest starka nerver är Isak Arvidsson. Han räddar en breakboll i sitt andra servegem, 30-40, vid 1-2. Vad gör han då på den? Jo, han lobbar över Doougaz på nät. Stort, snyggt. Vid tre lika kommer chansen. Arvidsson fram till 0-40, 3 breakchanser. Dougaz räddar en. På nästa boll jobbar sig Arvidsson sig in successivt in i banan och avslutar med en smash. Han bryet fram till 4-3. 
Räddar en breakboll i sitt nästa servegem vid 30-40. På den gick Dougaz för en rak forehand som gick precis utanför, bred. Avslut av gemet med en smash gånger två, 5-3.
Dougaz måste nu hålla sin serve. Svensken går upp till 0-40, tre matchbollar. Dougaz räddar en. På den andra lägger Arvidsson returen mitt sidlinjen när Dougaz är på väg fram mot nät. 
Bänken skriker ut sin passion och glädje. Johan Hedsberg ser stolt ut. Hans första landskamp slutar med vinst. Det är även Isak Arvidssons första vinst i en levande Davis Cupmatch. 

Sverige spelar nu andra omgången mot Turkiet på bortaplan 7-9 april. 

Grattis Davis cuplaget, grattis Isak Arvidsson. Vilken bragd!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0