Ymer vinner och vinner

Sverigeettan Elias Ymer är i semifinal i Challenger i Manerbio. Detta efter vinst i dag över spanjoren Taberner, rankad 282, med 7-6(5), 7-5 på 1 timma och 45 minuter.  


Ett momentum kom när Elias ligger under med break vid 4-5 och serve för spanjoren. Han misslyckas att serva hem setet. Ymer bryter på andra breakbollen och servar fram till 6-5. Setet sedan till tiebreak. 
Tidigt minibreak åt var sitt håll. Ymer spelar med stort självförtroende, han visar upp ett distinkt spel, avslutar med en backhand kross och bryter fram till 4-2. Ymer lägger sedan enkelt i nät på egen serve, kvitterat till 4-4. Tiebreaket går fram till 5 lika. Frågan är vem som skall få setboll. Taberner servar. Från mitt i banan, utan till synes någon press, lägger spanjoren en forehand längd. Setboll till svensken. Ymer till serve. Returen lägger spanjoren lång. På knappt en timme går setet till Elias. 

Vid 5 lika i andra set ser vi avgörandet. Ymer bryter fram till 6-5. Chans att bryta fran till matchvinst. Så gör han. 
Noterbart är att Ymer i andra set endast förlorade två poäng i egen serve, två andraservar. 

Imorgon vid tretiden väntar semifinal mot toppseedade Guillermo Garcia-Lopez, rankad 136. 
I den andra semin ser vi två andra spanjorer: tredjeseedade Carballes Baena, 127 (som Ymer vann i finalen i Manerbio förra veckan) mot sjundessedade Robredo, 182.  


I Ungern och nivå Future blev det kvartsfinal för Markus Eriksson. Dör tappade han överläge med 1-0 i set till förlust mot hemmaspelaren Piros. 
Eriksson fortsätter i Ungern även nästa vecka. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0