Ymer Sr i kvartsfinal

Platsen är Cordenons i Italien och motståndaren tredjeseedade Adam Pavlasek, rankad 138. Vinnaren blev Elias Ymer med siffrorna 6-4, 6-1 på en timma. 


Matchen inleddes som ett ställningskrig, den ville inte ge oss någon tydlig karaktär.
Första tecknet till något visar sig i det åttonde gemet, vid ställningen 4-3, då Ymer får fram två breakbollar. Ymer är nära på båda men kommer inte åt. På den första står Pavlasek rätt när Elias hinner upp en stoppboll och kan läggs undan den otagbart för svensken. På den andra vårdar Ymer spelet med en forehandsduell men får till slut en ramträff som förstör den möjligheten. 4-4. 
I nästa gem hamnar Ymer i svårigheter, behöver rädda en breakboll fram till 5-4.
I nästa servegem lägger Ymer en backhandretur snyggt i krysset till 30-30. Efter det hamnar en forehand i nät från tjeckens racket vilket ger 30-40, setboll.
Setets enda break kommer nu. Poängen ser egendomlig ut. Returen från Ymers racket ger en boll som bara lägger sig när Pavlasek försöker slå tillbaka. Bollen har knappt styrfart, orkar med nöd och näppe fram till nötets underkant. Setet på 40 minuter till svensken. 
Andra set får en egendomlig utveckling.
Ymer ser tänd ut. Tappar dock sitt första servegem när han lägger en enkel forehand bred. 0-1. 
Nu händer någonting i Pavlasek spel. Han börjar uppträda slarvigt, vårdar inte sitt spel. Ymer bryter tillbaka. Dessutom blankt när motståndaren lägger bollen i nät. 1-1. Blankgem igen ger 2-1. 
Retur på fötterna ger sedan ännu ett break, 3-1. Ymer fram sedan till 4-1. Han har nu vinnit 15 av de senaste 18 poängen. Tjecken ser ointresserad och uppgiven ut. En misslyckad stoppboll som blir bred gör slut på tillställningen.

Imorgon spelar Ymer kvartsfinal mot spanjoren Pedro Martinez, 294.


Markus Eriksson hade inte samma framgång i tyska Meerbusch. Spanjoren Ojeda Lara vann med 4-6, 3-6 på knappa 1,5 timma.
Vi fick se inte mindre än 11 break på dem 18 gemen. I andra set tog det till det åttonde gemet och fram 5-3 för spanjoren innan någon höll sin serve. Det var det enda  gemet som servaren höll i det setet. 

Matchen som helhet bjöd på många dueller. Tråkigt nog vann Ojeda Lara de flesta av dessa.

Eriksson är oxå utslagen i dubbelturneringen, tillsammans med Crepaldi. Toppseedade Gille/Vliegen blev för svåra i denna kvartsfinal.Siffrorna skrevs till 4-6, 3-6. 


I Vancouver är toppseedade Robert Lindstedt i par med Huey klara för kvartsfinal. Vinst över De Loore/Horden med två gånger 6-1. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0