Tennisgodis av Ymer - ny titel i Italien

Elias Ymer vinner sin tredje Challengertitel i karriären i och med dagens vinst i italienska Cordenons. Segersiffrorna skrivs i finalen till 6-2, 6-3 på knappt 1,5 timma över spanjoren Carballes Baena. 


Hans två tidigare titlar ser vi oxå i Italien: 2015 i Caltanisetta och i Barletta i fjor. Samtliga har kommit utomhus på grus. 

Ymer Sr spelade en blandande tennis i med bra aggressivitet, bra längd och en skön utstrålning. Det är en fröjd att se honom spela på detta sätt. Spanjoren kommer inte åt alls.

Från 15-30 i egen serve, första gemet, spelar han bländande. Genom dubbelbreak, 20 av 27 vunna poäng, går han upp till 5-0. 20 minuter av rent tennisgodis visas upp av svensken. 
Elias tappar ett servegem men via ett dubbelfel får han fram en setboll vid 30-40. En backhandkross på returen gör bort spanjoren som lägger en forehand lång.

Andra set är mer ett ställningskrig. Båda spelarna håller sin serve. I det åttonde gemet höjer Ymer sin intensitet. Han spelar till sig bra lägen om och om igen men har svårt att avgöra. Men en rak forehand på den fjärde poängen ger 30-30. Duell följer, Ymer slår en stenhård diagonal forehand som Carballes B lägger lång. Setets första breakboll är ett faktum, 30-40. En forehand på sidlinjen ställer Elias, lika. 
Djupt i nät på nästa poäng från spanjoren ger ny breakboll. Hård forehand igen, lång av spanjoren och breaket är där exceptionell lägligt. Kroppsspråket är bra från svensken som nu kan serva hem titeln. 
Han inleder med ett grovt dubbelfel. Från det vinner han fyra raka poäng. En lätt forehand som Elias droppar in vid nät ger matchboll. Två raka forehand klarar spanjoren av att stå emot. På den tredje är han borta.

Matchvinst och titeln till Elias Ymer. Han går igenom hela turneringen utan att tappa ett enda set. 

Den Svenska DC-bloggen lyfter på hatten och gratulerade Ymer Sr till denna titel!

Ett stort grattis även till Elias nya tränare, Robin Söderling, som börjar få ordning på Ymers spel. Det märks med all tydlighet.

Ymer Sr kasserar nu in 73 färska poäng (90 för titeln minus 17 för fjolårets kvartsfinal) vilket ger en plats runt 200 när nya rankingen presenteras imorgon. 

Ett skönt formbesked för Elias, ett kvitto att han är på rätt väg och en skön signal för förbundskapten Hedsberg inför Davis Cupmatchen mot Litauen om knappt en månad. 

Elias forsätter nu med Challengerspel i Italien, härnäst väntar Manerbio där Ymer Sr går in med ett SE. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0