Gediget hantverk av Seppi, Ymer Jr chanslös

Mikael Ymer hade inte mycket att sätta emot mot italienaren Andreas Seppi. Förlusten skrevs till 4-6, 3-6 på 1 timma och kvart. 

Italienaren gjorde vad som krävdes av honom, hantverket var gediget. Ymer Jr hängde bra med men har inte i dagsläget det som krävs för att skaka en spelare som är 335 placeringar bättre än han på rankingen.

Seppi bröt Ymer i det sjunde gemet efter en misslyckad smash av italienaren som Mikael tyvärr placerar i nät, 3-4. Ymer hamnar i problem även i nästa servegem. 15-40 innebär här två setbollar för Seppi. Svensken räddar även dessa och får fram 4-5 när Seppi lägger en backhandkross bred. 
I gemet där Seppi kan serva hem setet får vi se en rad sköna grustennispoäng. Bäst lyckas italienaren och gör fram till ytterligare två setbollar vid 40-15. Ymer räddar den första efter en misslyckad stoppboll från Seppi som landar på nätkanten och rullar tillbaka. På den andra placerade Ymer bollen på baslinjen, eller vad vi tror är på baslinjen. Seppi orkar på att bollen är lång och sätter sig. Huvuddomaren ger honom rätt. Första set till Seppi på 45 minuter. 

Tendensen är att svensken hamnar i problfm så fort förstaserven inte sitter. Seppi är oxå mycket mer stabil i duellerna. 

Andra set inleds med att Ymer håller serven. Han skaffar sig sedan sin första, och enda, breakboll efter det att Seppi misslyckats med sin tänkta smash vid nät. Den hamnar i nätet. Ymer tar inte den chansen. Seppi lägger tillbaka returen i samma hörn som svensken var medan Yner är påväg mot mitten. Gemet sedan borta. I nästa svenska servegem hamnar han i svårigheter. Seppi går fram till 15-40, två breakbollar. Ymer räddar en men får sedan snedträff och lägger sin forehand bred. Sju av de sista nio poängen till Seppi och 1-2. Problem även i nästa svenska servegem, 0-40, innebär tre nya breakbollar. Ymer räddar alla tre och vinner gemet. Vid 3-5 orkar inte Ymer fullfölja efter en duell utan lägger poängen i nät vilket innebär 15-40, 2 matchbollar. På den gör Ymer ett grovt dubbelfel och setet över på 30 minuter. Matchen förlorad. 

Ymer Jr räcker inte till på denna nivån. Det är bara att hoppas på att han nu försöker på Challangernivån för att få lite matcher i kroppen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0