Ymer utslagen, missade setbollar

Mikael Ymer förlorade mot italienaren Cecchinato med siffrorna 3-6, 6-7(1).
Tidigt tapp i första set, sedan rann setet iväg.
Även tidigt tapp i andra, ner till underläge med 1-3. Där vänder Ymer Jr, först till 4-3 och sedan till 5-4 och setboll, via en lobb, i italienarens serve vid 30-40. Duell följer som avslutas med att svensken får felträff på en forehand som loopar sig bred.
En missad stoppboll från italienarens racket ger an andra setboll. Tyvärr bred fotehandretur spolierar även den. Två dueller följer, båda avslutas med i nät av Ymer. Som så vanligt tappar sedan svensken sin serve i nästa gem. När de flesta tror att matchen är över bryter Ymer tillbaka och det blankt. Tiebreak följer. Mikael vinner första poängen. Efter det blir det inget mer i svensk favör. Sju raka italienska poäng och matchen och turneringen är över.
En bra vecka för Ymer Jr, helt klart. Skall bli intressant att följa honom, med start för kvalspel, i Genova för en ny Challenger.

Lite annan kuriosa efter veckan i Como:
Elias Ymer vann sin första dubbelmatch tillsammans med ryssen Rublev blankt (6-0, 6-0) över hemmaspelarna Grassi/Scotti. I andra rundan dök aldrig ryssen upp. Han hade lämnat Como efter det att han förlorat i singeln. Det fick bli ett WO för Ymer. Otroligt dåligt och pinsamt från ryssens sida.

Fred Simonsson är oxå med i Como. Han fick dock inte till spela i varken singel (kval) eller dubbeln. Rankingen är alldeles för låg. Hans tilltänkte partner Isak Arvidsson fick leta ny partner. Valet föll på Cecchinato (som idag vann över Ymer Jr). Tyvärr föll de redan i första rundan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0