Tungt för Ymer Sr. 0-1

PElias Ymer förlorade knappt mycket knappt efter 3,5 timmars spel mot Thiemo de Bakker 4-6, 4-6, 6-1, 6-4, 6-7(2). Därmed leder Nederländerna med 0-1.

Ymer den äldre inledde på bästa sätt. Mot en passiv och nervös holländare bröt han omgående och gick fram till 3-0. Då blev även svensken passiv och nervös. Han tappade först sin serve till 2-3 och sedan via tre dubbelfel till 3-4. Han kunde inte repareraskadan utan setet var förlorat på 37 minuter.

Efter att ha hållit sin första serve blankt i inledningen av andra tappade Ymer sitt andra servegame på den tredje breakbollen. Elias påväg fram lägger han en forehand enkelt lång, 1-2.
Ymer vaknar till liv, börjar bara lägga in sina returer. De Bakker blir konfunderad o svensken bryter omgående tillbaka när holländaren inte hinner med i sidled, 2-2.
Ymer kommer i problem i det sjunde gamet. Breakboll emot som han tappar när holländaren returnerar med en rak forehand, 3-4.
Svensken räddar först en setboll i egen serve sedan tre i nästa game. På den femte kan De Bakker smasha in 4-6 efter dryga 45 minuter.

I tredje får vi se en ny Ymer. Ett hårdare och mer bestämt spel, slagen sitter mer frekvent. Holländaren spelar samma spel, det är svensken som är mer på, som höjer sig. Han bryter de Bakker både fram till 2-0 och 5-1 innan han servar hem setet på en halvtimma.

Fjärde inleds även det med en scenförändring. De Bakker servar otroligt bra. Ymer tappar i intensitet. Breaket kommer till 1-3. Holländaren tappar en poäng i sina första tre servegame.
Vid 1-4 händer något, svensken hittar återigen sitt spel likt från tredje set. Han spelar upp sig, publiken är med. Han bryter till 3-4 och till 5-4. Serverar sedan hem setet på den andra setbollen. Tennisstadion i Båstad kokar.

Femte och avgörande set blev precis så rafflande vi på plats kunde tro, vi hoppades på. Spelarna följdes åt där Ymer var den stabilare. Han hade läge både vid 3-3 och 30-30 där svensken springer in en forehand som precis är bred. Även i nästa holländska servegame har han 30-30. De Bakker får oxå fram ett 30-30-läge i Ymers serve vid 4-5. Setet går till tiebreak. Spelarna håller serven fram till 2-3 och svensk serve. Efter det vinner inte Ymer någon mer poäng. Första matchbollen vid 2-6 utnyttjar och avslutar de Bakker med en smash.

Nederländerna har vunnit den på pappret jämnaste matchen sett till rankingen (150 för Ymer jämfört med 142 för de Bakker) och leder med 0-1.

Vi var knappt 2000 på läktarna som försökte hjälpa Ymer den äldre. Stämningen var bitvis mycket bra.

Nu väntade Mikael Ymers (662) DC-debut på hemmaplan mot Robin Haase (65).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0