Laguttagning imorgon

Nästa vecka, fredag till söndag 16-18 september, möter Sverige Nederländerna på det klassiska gruset i Båstad.
Den Svenska DC-bloggen tar sig friheten att spekulera i vilka som kommer bli nominerade.

För svensk del ser vi bröderna Ymer som givna. Elias har inte visat storforn speciellt ofta under 2016, men har har rutinen och är Sverigeetta.
Yngre broder, Mikael, har gjort en storartad comeback de sista veckorna. Gick igenom kvalet och vann en match i Challenger i Como förra veckan. Han står dock över veckans Challenger i Genova efter det att han fått känningar i en fot. Vi får se hur det står till med honom längre fram.
Som komplement vill vi se sommarens svenska komet: Carl Söderlund. Han spelar Future i Toronto, Kanada, i veckan. Som sparring och reserv borde Markus Eriksson väljas. Han är en slitvarg som aldrig ger sig.

Svenskt dubbelpar blir Lindstedt och Brunström om dem själva vill. Om inte finns många alternativ: Brunström med Andreas Siljeström (som även de spelar i Genova i veckan) eller Fred Simonsson tillsammans med Isak Arvidsson.

Hur den holländske Jan Siemerink tänker är mer klurigt. Hans etta Robin Haase har inte spelat grustennis på över en månad. Först var det OS och sedan US Open som prioriterades. Förlust tidigt i båda turneringarna. Men vill han så är en plats given för honom. Han spelar denna veckan i hemmaturneringen, Challenger i Alphen. Just på grus igen.
Tvåan Igor Sijsling har inte spelat Davis Cup på över två år, mot Kroatien 2014. Troligtvis är inte han aktuell.
Senast mot Ryssland i juli spelade Thiemo de Bakker. Han blir säkerligen aktuell över denna match. Även han spelar just nu i Alphen.
I dubbeln får, likt Haase, Jean-Julien Rojer spela om han vill. Han är rankad elva. Dock mycket osäkert om han kommer till Björehalvön nästa veckoslut. Mer troligt är att Middelkoop spelar med sin partner till vardags, Koolhof.

Imorgon, tisdag, vet vi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0