Ingen vunnen match mot Nederländerna

Sverige föll med 0-5 mot Nederländerna i kval 1 i Davis Cup grupp 1 Europa-Afrika
I dagens två betydelselösa avslutande singlar fick vi först se Isak Arvidsson, som ersatte Elias Ymer, förlora mot Robin Haase med 2-6, 4-6.
Matchbilden var som övriga under helgen: svenskarna har inte samma tempo i kroppen och dem tar inte vara på de möjligheter som dyker upp. Isak hade bl.a. fem breakbollar, vann inte någon. Haase hade 8 tog till vara på 3.
I den sista matchen såg vi Mikael Ymer ta sig an Nederländernas fjärdeman och ersättare till de Bakker, Tim Van Ruthoven. Ymer föll i en tät drabbning med 7-6(1), 6-7(6), 2-6 på dryga 2,5 timma.
Det var ett ställningskrig i ledningsvis där Ruthoven hade något enklare att hålla sin serve, dock ingen breakchanser förrän i det tionde gemet i Ymers serve. Han räddar där 3 setbollar. Setet går till tiebreak där svensken är den starkare. Många är vi sedan som tror att matchen är över när Ymer går fram till 4-1 och har breakboll till 5-1. Nederländaren vill annat, bryter och kommer tillbaka och tar setet till ännu ett tiebreak. Svensken skakar här fram en matchboll vid 6-5 och egen serve. Ruthoven vill åter igen något annat. Han vinner tre raka poäng och setet. I avgörande setet ät det inte något snack om saken, Ymer är en slagen man.

Sammanfattningsvis kan Den Svenska DC-bloggen konstatera att Svenska Tennisförbundet och ITFs arrangemang i Båstad har varit mycket väl genomfört. De har skapat en puls kring DC-tennisen med en service som har andats proffessionalism och där allt funnits inom nära räckhåll. Så gärna fler DC-matcher i Båstad. Det enda som inte var lyckat denna gång var resultatet.

Nu väntar en nervkittlande kvalmatch (nummer 2), på bortaplan mot Israel den 28-30 oktober. Om det återkommer vi med mer information inom kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0