Förlust, nu väntar Israel

Fred Simonsson och Isak Arvidsson får fortfarande vänta på sin första seger i Davis Cup. Detta står klart sedan de förlorade mot nederländarna Jean-Julien Rojer i par med Robin Haase med 5-7, 2-6, 3-6 på två timmar.

Känslan från start var att det svenska dubbelparet vägde alldeles för lätt mot Haase och framför allt världselvan på dubbelrankingen, Rojer.
Fram till det tionde gemet var det ett ställningskrig, utan att returnerarna kom åt. Väl där och serve för Haase går svenskarna från 30-0 till setboll vid 30-40. Nederländerna vänder på det, bl.a. via en lång retur, fram till 5-5. I Arvidssons serve i nästa gem hamnar svenskarna i ett trassligt läge efter en backhandretur kross, 15-40 och två breakbollar. Med en lobb över Simonsson är gemet försvunnet. Efter en retur djupt i nät är setet förlorat efter 45 minuter.

I andra set forsätter nederländerna att dominera. Ett bryt på Freds serve till 0-1 som sedan rusar iväg vid ytterligare ett servetapp för Simonsson till 1-4. Setet förloras med 2-6 på dryga halvtimmen.

I tredje slänger svenskarna om serveordningen. Isak och Fred kämpar på. I tredje gemet är det åter dags för Simonsson att serva. Ett dubbelfel ger ännu ett break till 1-2.
När Haase skall serva vid 2-3 visar han och Rojer upp ett något lojt sätt. Svenskt 0-40 innan Haase & Co vaknar till liv igen. Fram till 2-4 missar svenskarna fem breakbollar. Fran till nu är facit åtta bteakbollar, ingen vunnen. För holländarna, fyra tagna breakbollar av fem.
Vid nästa svenska servegame, för Arvidsson, blir det återigen svenska problem. På femte matchbollen slicar Haase en backhand och svenskarna är borta. Både då i denna dubbelmatch och i hela landskampen.

Noterbart är att Simonnsson bara höll sin serve en gång efter första set, i hans sista vid ställningen till 3-4 i tredje.

Enligt utsago var vi drygt 2000 på läktarna denna härligt varma septemberdag i Båstad.

Detta innebär även att Sverige har förlorat landskampen mot Nederländerna med ointagliga 0-3.
Sverige kommer nu möta Israel på bortaplan den 28-30 oktober i en direkt avgörande match för att kunna stanna kvar i division 1.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0