Lindstedt mästare igen

Robert Lindstedt är en vinnare igen. I Shenzhen i Kina, tillsammans med italienaren Fabio Fognini tog han sin 20 titel på ATP-touren. 42 finaler har det blivit. Vinsten i finalen över andraseedade Marach/Martin med 7-6(4), 6-3 på knappt 1,5 timma.

Vägen fram till final gick genom segrar över toppseedade Huey/Mirnyi med 5-7, 7-6(2), 10-8, Andujar/Gasquet med 6-0, 6-1 och i Pavic/Venus med 7-6(2), 6-3.

Den Svenska DC-bloggen lyfter på hatten och säger grattis!

Detta var Lundstedts första titel på ett år, i augusti ifjor vann han, då tillsammmans med Inglot, i Wilson-Salem.

Ny partner nästa vecka, österrikaren Peya, i Tokyo och 500-turneringen Rakuten Japan Open.

I an annan del av Kina, Chengdu, gick Andreas Siljeström tillsammans med Shamasdin fram till en finfin semifinal. Orsaken till Siljesteöm byte av partner denna vecka beror på att ordinarie, Johan Brunström, inte är tillgänglig pga familjeskäl.


Semifinalplats i Roms Challenger, för yngre broder Ymer, imponerar mest av singelsvenskarna i veckan. Förlust där mot Satral 169-rankade, jämfört med Mikaels 658. Han vände underläge i set och vann andra set men tappade sedan via dubbelbreak i tredje ner till 0-4. Ett break kom han ikapp men tappade igen o matchen o turneringen är över. Noterbart är att Ymer Jr påväg till semin räddade matchbollar både i omgång två och i kvarten.
I och med en semifinal genom att gå via kval kommer han få 38 poäng, dubblar med andra ord sin poängskörd och landar nästa runt plats 500.

Äldre broder Ymer, Elias, försvann i kvarten samma turnering.

Båda två åker nu vidare för ännu en turnering på grus och Challanger, nästa vecka är det Mohammedia i Marocko som gäller.

I Sverige spelas det Future i Danderyd utanför Stockholm. Bäste svensk blev Msrkus Eriksson som tog sig till kvarten. Dubbeln vanns av Appelgren/Rosenholm som i finalen vann över Eriksson/Sekulic.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0