Omotiverad Verdasco lätt skalp för Ymer Jr

Mikael Ymer tog en fin och enkel seger i första omgången av IF Stockholm Open i och med segern över 44-rankade Fernando Verdasco med 6-1, 6-2 på drygt en timma. Ymer Jr har aldrig tidigare vunnit över en motståndare med en sådan hög ranking.
Svensken stormar fram, via två break, fram till 4-0 med breakchans till 5-0. Istället 4-1 och tre breakchanser emot. Han reder ut det och tar hem setet på 40 minuter.
Andra set inleds med break omgående och ännu ett break till 4-1 och på första matchbollen till 6-1. Snygg avslutning av Mikael när han framrusande på nät avslutsr med en smash.
Ett par rader oxå om spanjoren. Han såg ut att ha tankarna någon helt annan stans. Givet att Ymer Jr spelade bra men helt klart på bekostnad av att Verdasco var omotiverad. Återigen får vi se att motivation slår klass. Drygt 500 placeringar på rankingen, 549 VS 44, har visat sig ha ringa betydelse.

Nu väntar, imorgon eftermiddag, den hårdservsnde Ivo Karlovic, seedad trea i turneringen.

Sämre gick det är äldre broder Ymer, Elias. Han föll relativt enkelt mot kvalspelaren Tobias Kamke, rankad 132 jämfört med Elias 161. Förlusten skrevs till 4-6, 0-6 på en timma.
Elias bryter fram till 3-1 och håller fram till 4-1, sedan tar det roliga slut. Efter det vinner svensken inget mer gem. Anmärkningsvärt är att Elias vinner endast 7 av 31 poäng i andra set.

I dubbeln vann Brunström/Siljeström över Johnson/Petzschner i en rafflande drabbning 6-4, 4-6, 12-10.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0