Söderlund dagens svensk

Carl Söderlund, 19 år och rankad 611 är klar för kvartsfinal i Challanger i Båstad. Detta efter att först ha besegrat landsmannen Christian Lindell, knappt trehundra bättre placeringar på rankingen, med 7-5, 6-2 med knappa 1,5 timma. Efter gårdagens avbrutna spel pga regn, vid 5-5, tog idag Söderlund kommandot med att att bryta Lindells serve omgående och sedan hålla serven fram till 7-5.
I andra tog Carl över taktpinne än mer och kunde segla ifrån fram till 6-2.

Det var nu dags att få fram Söderlunds motståndare i matchen mellan Elias Ymer och italienaren Thomas Fabbiano. Ställningen där innan regnet kom var 6-3, 1-0.
Ymer SR får en olycklig start, tapp av serven omgående, 1-2. Detta efter hans första dubbelfel i matchen. Elias lyckas inte komma ikapp utan setet är förlorat. I avgörande set går Ymer ner sig, vinner endast 16 av de 45 som spelas och tappar serven två gånger. Matchen och turneringen är över för Sverigeettan.

Det blir då dags för Söderlund att möta italienaren. Skillnaden på rankingen är nästa 500 placeringar. Svensken står som segrare efter 1,5 timma med siffrorna 6-4, 7-6(4).
Carl Söderlund vill något, han tar tag i taktpinnen omgående och lyckas vinna först set. I andra bryter han och har chansen att serva hem matchen vid 5-3. Två matchbollar spelar han fram sig till men lyckas inte. Bryt istället för Fabbiano och setet gör till tiebreak. Där minibryter svensken fram till 6-4 och två nya matchbollar. Italienarn servar, får returen tillbaka och lägger en forehand från baslinjen bred.
Söderlund är i kvartsfinal. Han möter där den rutinerade spanjoren Daniel Gimeno-Traver, 30 år och rankad 159.
Imorgon torsdag runt klockan 13 är det dags.

För övrigt var det ingen rolig svensk dag om vi pratar singel. Ymers uttåg har vi redan skrivit om. Isak Arvidsson hade inte mycket att sätta emot. Förlust mot Carballes Baena med två gånger 4-6.

I dubbelna vann andraseedade Brunström/Siljeström över med Kicker/Velotti med klara 6-2, 6-1 och spelar kvartsfinal imorgon.
I en annan kvartsfinal fick vi se Fabbiano ännu en gång, senna gång i par med Zopp. De mötte Eriksson/Sekulic. Tyvärr kunde inte det svenska paret leverera samma spel som i första rundan, utan det blev en klar förlust med två gånger 3-6.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0