Söderlund ångar vidare i Båstad

Carl Söderlunds seger i den första omgången över Fred Simonsson i snålblåsten var rolig att se. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 3-6, 7-6(5) på dryga två timmar.
Tidigt break i första set och sedan bryt omgående i andra gav smak av att Söderlund likt deras två möten tidigare under vårens svenska Futuretävlingar skulle sluta på samma sätt. Då vaknar Fred till, bryter inte bara en gång utan två och seglar fram och kan utjämna i set på dryga halvtimman.
Bryt sedan i avgörande sets fem(!) första servegame innan Simonsson kan hålla sin serve och gå fram till 2-4. Detta efter att han räddar två breakbollar. Fred är sedan två bollar i nästa game från att gå fram till 2-5. Med Carl vill något annat. Han kommer ikapp och har har vid 6-5 och 30-40 break- och därmed matchboll. Fred räddar den och kan serva hem gamet till tiebreak.
Söderlund sätter sig där i förarsätet, tar kommandot och skaffar sig helt riktigt två matchbollar vid 6-4. Tappar den första men tar vara på den andra och matchen är vunnen, Carls första match på ATP-touren och även då hans första seger. Nu väntar på torsdag andraseedade portugisen Sousa, rankad på plats nummer 31.

I övrigt så hade Elias Ymer någon chans mot femton år äldre spanjoren Montanes med 4-6, 2-6.

Christian Lindell föll mot Gastao Elias, rankad 89, med siffrorna 1-6, 4-6.

I dubbeln fick vi se Brunström/Siljeström vann på dryga timman mot Khachanov/Ramos-Vinolas i sin första match med 6-3, 6-1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0