Ymerbröderna med varierande resultat

Först till den glada nyheten: Mikael Ymer är klar för huvudturneringen i Como. Detta efter vinst i kvalfinalen över argentinaren Collarini, rankad på plats 388 och seedad åtta i kvalet, med siffrorna 4-6, 6-3, 6-4 på dryga 2.5 timme.
Det var en match med väldigt många breakchanser. Ymer hade 21 där han tog tillvara på sex stycken. Emot sig hade han 11 och rappade fem. Genom en rak backhand som seglade lång tog han hem matchen till slut.
Ett härligt formbesked. Det som imponerar mest är att Mikael efter ett åtta månaders skadeuppehåll hela tiden, match efter match, hittar ett sätt att ta hem segern.
Imorgon i första omgången väntar en annan kvalspelare, serben Petrovic.

Den mindre glada nyheten är att hans broder, Elias Ymer, föll tungt i sin första match i samma turnering.
Tysken Marterer, rankad 251 jämfört med Elias 141, blev för svår. Förlust med 3-6, 5-7.
Tidigt tapp i första set som inte kunde repareras. I andra hamnade svensken illa till med tapp till 1-4 och breakboll upp till 1-5. Han vände på det och fick fram 5-5 och dubbla breakchanser till 6-5 och möjlighet att serva hem setet för att få till ett avgörande set. Istället blir det tvärtom och matchen är över. Ymer den äldre har just nu en mindre mängd av formen. Det är bara att hoppas att han under den nu pågående landslagssamlingen som även fortsätter nästa vecka i Genoa hittar den. På tisdag nästa vecka tar Fidde Rosengren ut sin trupp och om dryga två veckor är det dags för match mot Nederländerna i Båstad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0