Om det vore match idag....

Vi kan inte låta bli att spekulara i vilka uppställningar de svenska och holländska lagen skulle ställa upp med i Davis Cupmatchen i Båstad om fem veckor, om det vore match idag.

I singel lutar det, om det vore match idag, att slitvargen Markus Eriksson får chansen brevid Elias Ymer.
Eriksson är den svensk som på sista tiden gått bäst på nivå Challenger med två förstaomgångar efter att vunnit sina kvalmatcher. Ymer får chansen mest för gamla resultat och det spel han kan spela på grus.

Den Svenska DC-bloggen tycker att Carl Söderlund skall få chansen, i alla fall till en uttagning. Om han nu inte väljer att påbörja sina studier i USA och inte kan eller får komma ifrån. Han har visat under en rad Futures i våras och i Challangers i Båstad och nu senast i tjeckiska Liberec.
Intressant oxå att se om Christian Lindell, som sägs ha spelat klart i Europa för 2016, återvänder till Båstad aktuell vecka. Till det även att se om yngre broder Ymer kan vara aktull för en uttagning. Vi har frågat Mikael om hur hans framtida planer ser ut utan att fått något svar.

I dubbel så är den ena platsen given för Robert Lindstedt, om han vill spela på hemmaplan i Båstad. Om han vill återvända till gruset så får vi nog se honom med Johan Brunström.
Som alternativ kan vi få se Brunström med Andreas Siljeström. De som talar emot det paret är att de just nu spelar på hard i USA. Ett annat aktuellt dubbelpar är Isak Arvidsson med Fred Simonsson. Ett par som spelat bra på grus, vann bla Challengern just i Båstad i juli och som är fullgoda ersättare i singelspelet.

För Holland är Robin Haase, rankad 62, given i både singel och dubbel. Han är fram för allt mycket kompetent när vi pratar underlag grus. Finalplats i polska Gstaad i juli som han följde upp med vinst Challenger på hemmaplan i Scheveningen veckan efter.

I de olympiska spelen i Rio gick det inget vidare för varken Haase i singel eller tillsammans med Jean-Julien Rojer i dubbeln. Förlust omgårde gånger två. Hur som så får Rojer, rankad 13 i dubbel, spela dubbeln och då troligtvis med Haase om han vill komma till Båstad. Om inte så får säkerligen Haase välja vem han väl ha vid sin sida. Senast mot Ryssland spelade han med Matwe Middelkoop vid sin sida.
I denna match såg vi Thiemo De Bakker spela andrasingeln (singelranking 153). Han kan även bli aktuell för dubbelspel (dubbelranking 187).

Vi som sett mycket tennis i Båstad genom åren vet hur Hallandsåsen kan ställa till med snabba väderomslag. Till det är september månad en klurig månad vad gäller nederbörd i området. Det skall bli oerhört intressant att se hur det utvecklar sig veckoslutet för denna Davis Cupmatch.
Frågan är om reservplan finns? Vem vet, kanske avgörs matchen inomhus i Druvan på måndagen istället.

Den Svenska DC-bloggen återkommer, som alltid.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul text. Alltid roligt att följs dig.

2016-08-19 @ 20:13:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0