Ymer sliter till sig 2-0

Debuterande Mikael Ymer vet fortfarande inte hur det känns att förlora set i Davis Cup. På två timmar och en kvart eliminerar han den nästan dubbelt så gamla danska veteranen Frederik Nielsen med 7-5, 6-3, 6-4. 

Ymer började i ett rasande tempo. Nielsen såg mest frustrerad ut. Efter tjafs om ett domslut med huvuddomaren kan svensken bryta fram till 4-2. Hållen serven trots 0-30 i nästa game ger svenskt 5-2. Dansken kommer igen. I nästa servegame för Ymer spelar sig Nielsen fram till 0-40, 3 breakbollar. Ymer räddar en innan dansken lägger returen på Ymer som står på hälarna, inte hinner med och det står plötsligt 5-4. Båda spelarna håller var sin serve. När Nielsen skall serva för att få fram ett tiebreak vill Ymer något helt annat. Från 40-15 spelar Ymer sig fram till sin första setboll när dansken inte hinner med på svenskens retur. Nielsen satsar allt på sin andraserve, Ymer hinner inte med, det blir lika. Nielsen tar inte tillvara på en gameboll utan via en poäng i nät och ett danskt dubbelfel blir det enandfa svensk setboll. Ymer kommer fram på nät och lägger en forehand i krysset. På dryga 45 minuter har Mikael Ymer vunnit sitt första set i Davis Cup. 

Andra sets andra game, serve för Nielsen blir långt. Över en kvart duellerar de båda herrarna. Till slut håller Nielsen sin serve, efter att ha räddat två breakbollar, på den tolfte gamebollen. I nästkommande game räddar Ymer en breakboll. Vid svenskt 3-2 kommer chansen efter ännu ett danskt dubbelfel. På den tredje breakbollen i gamet kommer Nielsen fram på nät och lägger en forehand bred. Ymer har 4-2. De knappa 200 i hallen får se spelarna hålla sina servar. På den andra setbollen lägger Ymer en forehand rak och setet är svenskt på 50 minuter. 

Åskådare lämnar mer och mer Antvorskovhallen, nu är det inte mer än dryga 100 kvar. Ymer räddar en breakboll i sitt första servegame och passar sedan på att bryta dansken i båda hans två kommande servegame, fram till 4-1. Dansken mäktar att bryta tillbaka en gång men inte mer. När Ymer är bortspelad, Nielsen har bara att lägga in en forehand i banan som fastnar i nätkanten har svensken två matchbollar vid 5-4 och 40-15. En forehandretur som seglar långt ut sätter stopp för matchen. Ymer har debuterat med den äran. Kanske inte det vackraste spel men en solid 3-0 i set imponerar. 

På den efterföljande presskonferensen pratade förbundskaptenen Rosengren om vikten av att slita till sig segrar. Att det inte behöver vara vackert utan att segern "bara" skall bärgas. 

Sverige har 2-0 inför morgondagens dubbel. 
Danmark har nominerat Nielsen och Kromann. För Sverige spelar Brunström i par med Simonsson. Klockan 16 är det som gäller. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0