Kommer Lindstedt till Slagelse

Det hetaste ämnet i tennis-Sverige just nu är vem som skall spela singel vid sidan av Elias Ymer i kvalmatchen mot Danmark i Slagelse om dryga tre veckor. 
Platsen står mellan, som det ser ut i dag, Mikael Ymer, Markus Eriksson, Isak Arvidsson och Fred Simonsson. Denna kvartett samlas för träningsspel i Kungliga Tennishallen, Stockholm, på måndag. Detta följt av kvalet till If Stockholm Open nästa helg. 

Det som det borde pratas och skrivas mer om är om vår högst rankade tennisspelare idag, dubbelspecialisten Robert Lindstedt, kommer till spel. Det som gör situationen prekär är att kvalmatchen mot danskarna spelas samma vecka som två stora ATP-turneringar och där Lindstedt brukar spela den ena, i Basel, Schweiz. 

Robert är tillsammans med Johan Brunström obesegrade i Davis Cup efter sju raka segrar från 2012, fram till idag. Hans totala dubbelfacit i Davis Cup är 12 segrar på femton försök. Inomhus som matchen mot Danmark spelas kan vi notara att han endast har en förlust. Mot Argentina tillsammans med Söderling 2010. 

För två år sedan, vid samma situation i Davis Cup som i år, med andra ord kvalmatch mot Danmark (på hemmaplan i Helsingborg), sa Lindstedt att det var bara för den gången han valde landslagsspel i stället för den personliga spelet. 
I fjol var det åter dags för kvalmatch. Lettland i Jönköping väntade. Lindstedt var inte anmäld i den ursprungliga laguppställningen. Ett tidigt uttåg i den första omgången gjorde dock att han ändrade sig och var med i landskampen. Sverige vann. 

Förbundskaptenen Fredrik Fidde Rosengren säger till Den Svenska DC-bloggen att han hoppas att Robban väljer landslaget före Basel. 
Från Lindstedt personligen har vi inte fått något svar. 

Statistiskt sett om Sverige skall ha en realistisk chans att vinna över Danmark måste Lindstedt komma till spel.

I vanlig ordning återkommer vi med mer information så fort vi vet mer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0