Koll på svenskarna

Vi ger oss in i tennisdjungeln och kollar hur de svenska spelarna som är aktuella för spel i DCn mot Danmark om knappa månaden sköter sig. 

Elias Ymer har sedan Båstad spelat åtta turneringar. Sju på Challanger med två segrar som facit och så det lyckade US Openkvalet mitt i detta. Hur som så är han given som singeletta. 

Den andra singeln är idag mer öppen. Närmast just nu bör yngre broder Ymer vara. Lyckat juniorspel i sommar och sensommar spetsat med semifinal i Futuren i Falun förra veckan och final i samma turneringsform i Danderyd imorgon. Det skall bli mycket intressant att se hur han får till det i If Stockholm Open. 

Övriga som kan bara aktuella för singel är förra veckans vinnare i Falun, Markus Eriksson. Utöver denna seger har han varit otroligt anonym under 2015. 
Till det Isak Arvidsson. Han har dock under de senaste två veckorna mött Mikael Ymer två gånger och förlorar båda. Detta borde inte göra honom aktuell mot Danmark.

Vad gäller dubbel ser det oxå klurigt ut. 
Robert Lindstedts medverkan mot danskarna är mycket osäker. Spel i Basel samma vecka som matchen mot Danmark gör honom mindre tillgänglig. Det som kan ändra på det är ett tidigt uttåg ur denna 500-turnering likt i fjol då han kom till spel mot Lettland i Jönköping.
Hans dubbelpartner Johan Brunström har efter att ha blivit far för 1,5 månad sedan börjat spela på Challangertouren igen. Denna veckan spelar han tillsammans med Danmarks etta Frederik Nielsen i USA, där dem är framme i semifinal. 
Vem som, om inte Lindstedt kommer till spel, skall spela vid Brunströms sida är idag högst oklart. 

Den svenska DC-bloggen återkommer. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grym text!

2015-10-05 @ 20:19:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0