Ymer fixade det... ...till slut

Andreas Bjerrehus byttes ut mot Christian Sigsgaard i den femte och avgörande kvalmatchen. 

Mikael Ymer vinner med med 6-4, 6-0, 3-6. 5-7, 6-2 på dryga tre timmar. Sverige är kvar i grupp 1 i Davis Cup efter stor dramatik. 
 
I det tredje, första set, gamet bryter han dansken med en läcker lobb, 2-1. Svensken bryter igen, efter ett långt game på den femte breakbollen, fram till 5-2. Mikael blir då passiv, tappar sitt nästa servegame, 5-3. 
I nästa danska servegame har Ymer två setbollar. Svensk stoppboll i nät på den första, dansk otagbar stoppboll på den andra. Gamet senare till Sigsgaard. 
En svensk setboll kommer i nästa game. Duell följer, dansken avslutar med en backhand långt ut. 6-4 på dryga fyrtio minuter. 
Vi har under första set fått se många långa dueller mellan två bollsäkra lirare. 

Andra set fortsätter i samma stil. Ymer bryter dansken omgående. Och en gång till fram till 3-0. Håller sin serve blankt till 4-0. Det märks nu tydligt att Ymer höjt tempot och dansken inte hinner med. Ett dubbelfel från dansken ger svenskt 5-0. Första svenska setboll i egen serve slutar i ett dubbelfel. En andra kommer. Dansken lägger returen lång. Knappt tjugo minuter tog det andra setet. 

I tredje händer något konstigt. Ymer bryter fram till 2-1. Sedan börjar han slarva, ser nonchalant ut. Tappar sin serve två gånger om. Dansken går fram till 2-5. Ymer räddar sedan två setbollar o får till 3-5. I egen serve kommer sedan en tredje setboll när Ymer luras av studsen på serven. En retur i nätkanten och setet är borta på dryga halvtimman. 

Det märks på Ymer att han är skakad, hans fokus är borta. Han tar konstiga beslut, smågnäller på domaren, längden i slagen finns inte där. Han har breakboll i andra gamet i fjärde set utan att komma åt. Istället tappar han sin serve i nästa game. Dock bryter han tillbaka i nästa game när dansken gör tre enkla misstag, 2-2. 
Sigsgaard gör nu en rad enkla misstag. Kan det vara nerverna? Ymer går helt överraskande fram till 3-2.
Spelarna följs åt fram till 4-3. Dansken servar. Tre allt för långa forehands som inte vill stanna innanför baslinjen ger tre svenska breakbollar. Ymer tar till vara på dem andra, 5-3. Svensken kan nu serva hem hela matchen. Men han klarar inte det. Den beryktade "gummiarmen" visar sig. Tapp till tre breakbollar. Ymer räddar den första men en forehand som är för lång ger 5-4. Sigsgaard håller sin serve enkelt, 5-5. Nästa servegame är blytungt för Ymer. Ett dubbelfel ger dansk breakboll. På den gör han ett dubbelfel, 5-6.
Tolfte gamet, dansk serve. Ymer kämpar fram tre breekbollar. Dansken räddar alla tre. Istället kan Sigsgaard serva hem setet på sin andra setboll, när Ymer lägger en forehand i korridoren. På 50 minuter har dansken släckt det svenska hoppet än mer. 

I början av femte och avgörande set fortsätter den tydliga tendensen. Ymer räddad med nöd och näppe en breakboll i det tredje gamet. En retur djupt i nät räddar den. Dansken bestämmer sig där och då att slå helt galet på två poäng. Båda seglar långt ut. 
Spelarna håller relativt enkelt ett servegame var, 3-2.
Då händer något än mer egendomligt. Ymer reser sig och dansken tappar längd, fokus och lägger poäng efter poäng allt som oftast i nät. Ymer bryter dansken blankt. Den sista poängen avslutas med att Sigsgaard lägger en stoppboll som svensken hinner upp och placerar retfullt enkelt diagonalt. 4-2.
Håller lätt bästa servegame fram till 5-2. Spelet är tillbaka på allvar, dansken ser frånvarande ut.
En lång forehand ger 15-40 och två svenska matchbollar. Helt logiskt för matchen så avslutar Ymer med en lobb över en framrusande dansk och matchen är vunnen. För tredje året på rad vinner en Ymer den femte och avgörande matchen i dessa kvalmatcher. 2013 och 2014 var det Elias och i år hans två år yngre broder, Mikael. Vilken insats av Ymer, vilken pärs! 

Sverige vinner landskampen med 3-2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0