Lindell helt under isen

Trots att Jürgen Melzer inte kunde spela den avgörande femte matchen hade inte Christian Lindell och Sverige en chans. Yngre broder, Gerald Melzer, rankad 167, spelade ut svensken totalt.  

Lindell förlorade med 1-6, 1-6, 3-6 på knappa 1,5 timma. Det var utklassning. Österrikaren bryter x två upp till 0-4. Lindell får ett tröstgame innan setet är över. 13 poäng av 41 vann svensken. 
Andra set börjar lika uselt. Dubbelt tapp till 0-4. Lindell har hittills i setet vunnit fem poäng. 
Sedan sprattlar han till och får fram tre breakbollar och får fram ettbreak efter en nätrullare. Dock följer han upp det med att förlora nästa egna servegame. En rak forehand gör sedan slut på setet. 
Tredje set är en transportsträcka. Lindel vinner till slut tre game och får på den andra matchbollen ge sig. 

Än en gång visade det sig att grusspecialisten Lindell behöver bytas ut när det vankas inomhusspel på hard. 

Sverige förlorade nu med 2-3. 

Nu väntar det spel i höst för att hålla sig kvar i division 1. Vinner Österike mot Holland i mitten av juli blir det match mot Holland på hemmaplan i september. Dock om Holland vinner den matchen blir det antagligen Danmark som väntar i en direkt avgörande match i mitten av september eller i månadsskiftet oktober/november. Denna match blir då på bortaplan. 
Det kan också bli spel mot Spanien i oktober/november på bortaplan. Detta om Spanien förlorar först mot Ryssland och sedan mot just Danmark.

Den svenska DC-bloggen återkommer som alltid när vi vet mer i ämnet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0