Ymer fick sig en läxa

Elias Ymer, med ett wildcard till Skistar Swedish Open i Båstad, blev det respass med en gång. Klar förlust mot Tomaz Bellucci från Brasilien med 4-5, 2-6 på en timma och en kvart. 

Den sjätteseedade brasilianaren, rankad på plars 42 visade sig vara ett par nummer för stor för Skarasonen. Elias har vid ett tillfälle, mot Kyrgios i Barcelona då rankad på plats nummer 41, vunnit över en bättre rankad spelare. Pressen har med Ymers framgångar växt och han har blivit Båstads affischnamn i år. Detta kunde vi tillsammans med den hårda vinden se att han inte klarade av att hantera. 
Bruten redan i första gamet efter en rad enkla misstag. Dock bröt han tillbaka halvvägs in i setet men bara för att vid 4 lika hamna i svårigheter och två breakbollar emot (15-40). Bellucci tog den och sedan sitt egna servegame blankt. 45 minuter tog det.
Andra set och tapp till 1-2 efter att Ymer räddat två breakbollar. Vid 2-4 blev det nya problem, bla via sina enda två dubbelfel tappar han gamet. Brasilianaren kan sedan serva sig till en plats i andra omgående, vilket han oxå gör. 

Bellucci möter imorgon Lindell. 

Vidare till andra rundan i dubbelturneringen är Fred Simonsson och Jonathan Mridha genom segersiffrorna 6-4, 7-5 över Isak Arvidsson och Markus Eriksson. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0