Lyckad start på året för Ymer och Lindstedt

Elias Ymer tog vara på sitt wild card i ATP-turneringen i Chennai på bästa sätt. Med sin ranking 227 besegrade han holländaren Igor Sijsling rankad 81. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 4-6, 6-3 på 1 timma och 45 minuter. 

Ymer rivstartade och bröt fram till 4-1. Holländaren kom ikapp, kvitterade. Vid 5-4 skaffar sig Ymer två breakbollar, 40-15. Efter en dryg halvtimma är setet i svensk ägo.
Svensken har sedan breakchans fram till 2-0. Istället bryter spelarna varandra en gång var fram till 3-2. Ännu en breakchans för Elias försvinner bort. Som så många gånger för ut blir han bruten fram till 4-5. 
Avgörande set inleds med att Ymer har chans att bryta fram till 3-1, med Sijsling vill annat, 2-2. Vid 3-2 på den andra breakchansen kommer rycket. Han håller sedan fram till 5-2 blankt. Vid nästa servegame har Ymer chans att serva hem matchen vilket han gör blankt. 

Elias möter i morgondagens åttondelsfinal Gilles Muller, seedad åtta/rankad 47. 


Tyvärr gick det inte lika bra för titelförsvarande Johan Brunström. I fjol vann han med finnen Nieminen i år kom han till spel med amerikanen Nicholas Monroe.
Trots vinst i första set och ledning med 8-6 i avgörande matchtiebreaket gick det inte. Förslut blev det mot Bautista Agut/Wawrinka med 7-5, 3-6, 8-10 på knappt 1,5 timma. 


Vinst blev det för Robert Lindstedt, i par med nya partnern Marcin Matkowski från Polen. Som tredjeseedade vann de i Brisbane Australien över Fyrstenberg/Gonzalez med 6-2, 6-3 på knappa timman. I andra rundan, åttondelen, väntar Dimitrov/Kokkinakis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0