Elias så nära

Elias Ymers debut i Grand Slam och Australian Open är över. Han kämpade tappert, hade övertaget men fick till slut ge sig mot Go Soeda från Japan. Förlustsiffrorna skrevs till 6-1, 4-6, 6-4, 3-6, 3-6. 

Helt respektlöst bryter Ymer japanens serve omgående. Setet är över på mindre än en halv timma. Svensken vinner 28 poäng mot 15 för Go Soeda. I andra set tappar Ymer kommandot, han blir bruten omgående. Japanen går upp till 0-3. Ymer kommer igen, bryter tillbaka och har sedan ytterligare en breakboll fram till 4-3. En för lång retur och den chansen är borta. Istället blir det 4-5 och svensk serve. En retur på svensken fötter och gamet bryts blankt och setet är borta på knappt en timma.
Tredje set och det vänder igen. Ymer bryter två gånger om upp till 3-0. Räddar breakboll i egen serve och får 4-0. Tappar ett eget servegame vid misslyckad lobb men kan sedan knyta upphör setet genom ett ess. 
Ymer tappar sedan serven omgående i fjärde, vilket medför tappat set. Trots ett par gånger 0-30. I avgörande kommer avgörande när Elias tappar på andra breakbollen fram till 2-3. Vid japanskt 3-4 kommer chansen upp. Elias missar chansen, breakbollen är borta. Som så många gånger kommer ännu ett tapp. Go Soeda får fram två matchbollar, 15-40. Stoppboll som inte yner hinner upp gör slut på matchen efter 3-5 timma. 

Vi fick se en mycket bättre Ymer unde de fyra matchen som det blev till slut. Det som sticker ut är mer kraft bakom serven och en fantastisk rak forehand. 
Ett tjugotal platser upp på rankningen innebär framgången i Melbourne. Nu väntar fortsatt spel på grus i Sydamerika för Ymer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0