Nära räckte inte - hjältegloria på sned

Johan Brunström och Isak Arvidsson gjorde det mesta rätt, utan det viktigaste - att vinna "de rätta poängen". 
Förlust mot rumänerna Horia Tecau och Florin Mergea med 6-7(2), 6-7(5), 3-6 på knappa tre timmar. 
Detta sätter Sverige i ett knepigt läge inför söndagens singlar, just nu i underläge med 1-2. 

Matchen börjar på bästa sett. Tecau som är den av de fyra som har mest rutin verkar vara mest nervös. Han tappar sin serve både på första och andra försöket. Trots detta och i ledning med 4-2 tappar svenskarna, två bryt i Isak Arvidssons serve, fram till tiebreak. Väl där visar rumänerna vem som bestämmer. Det rinner iväg och svenskarna kommer bara åt två poäng. På en timma är första setet förlorat. 

I andra set ser vi samma sak. Svenskarna bryter igen, denna gång när Mergea servar och när samme man enkelt lägger i nät. Två poäng i Brunströms serve från 3-0, men icke. Han tappar sin serve och svenskarna är sedan på vippen att tappa sin serve i Arvidssons nästa servegame. På nionde gamebollen kan de avgöra, 3-2. 
Vid 5-4 och 15-30 är svenskarna bara två poäng från setvinst. Även andra setet går till tiebreak. 
Tidigt minibreak ner även denna gång. Skillnad dock i jämförelse med första set, svenskarna kommer igen och det två gånger om. 
Vid 5-5 är det åter igen nära. Starkast igen är rumänerna. Avgör på första setbollen, en backhandkross i korridoren som retur på Brunströms serve gör Arvidsson chanslös. Andra set borta på drygt en timma.

Tredje set inleds återigen med breakboll i Tecaus serve. Dock utan att komma åt. Två räddade breakbollar i Brunströms servegame håller matchen i liv. Vid 3-4 kommer avgörandet. I Arvidssons serve blir det underläge med 0-40, tre breakbollar. En räddas sedan sätter Tecau, som spelat upp sig ju längre matchen lider, med en forehandkross punkt för gamet. Han servar sedan hem set och match till Rumänien. 

Vi kunde tydligt se Rumäniens plan att lägga över så många bollar som möjligt på Arvidsson. Han stod upp bra mot detta. Dock så märktes det ibland att han inte hinner med när det gäller denna nivån. Han är ju trots allt en spelare som mestadels spelar på Futuren. 

Hur som så lovar denna svenska dubbeluppsättning inför framtiden. 

Imorgon klockan 10.30 inleder ettorna Ymer mot Ungur. Vi får hoppas på en mer laddad och mer fokuserad Elias än i fredags.

Vid förlust imorgon väntar kvalmatch på hemmaplan för att stanna kvar i division ett om dryga månaden, sista helgen i oktober mot förloraren i matchen Lettland-Österrike. Efter dagens dubbel står det 1-2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0